Spelende kinderen

Spelletjes voor in de meivakantie

Het is bijna meivakantie, voor je kinderen hét moment om uit te zoomen en lekker naar buiten te gaan. Om spelletjes uit andere landen te spelen, bijvoorbeeld. 

Ieder kind heeft het recht om te sporten en te spelen. En in deze coronatijden is het helemaal belangrijk om in de meivakantie laptops in te ruilen voor grasveldjes en stoepstenen. Veel plezier met deze spelletjes van ver! 

Spelen in Thailand

Wie is de Blinde Boeddha te slim af?

Blinde Boeddha - Thailand

De spelers vormen een kring en de Blinde Boeddha (een geblinddoekte speler) gaat in het midden zitten met een kurk voor zich. De anderen moeten proberen de kurk te stelen en de Blinde Boeddha moet dat zien te voorkomen door met een opgerolde krant of een ander zacht voorwerp de dieven te slaan. Slaan mag alleen als iemand een geluid maakt, dus de dieven moeten zo stil mogelijk te werk gaan. Degene die door de Blinde Boeddha betrapt én geraakt wordt, is de nieuwe Blinde Boeddha.

Bijenspel – Marokko

Ook voor dit spel heb je een blinddoek nodig. Een speler krijgt hem voorgebonden en is de imker. De ander spelers zijn de bijen en rennen zoemend om hem of haar heen. Ze moeten de imker met een wijsvinger ‘steken’ en die moet raden wie de steker is. Die wordt de nieuwe imker als het antwoord goed is. Is het fout, dan mogen de andere spelers de imker kietelen totdat die zich overgeeft.

Spelende kinderen in Egypte

Speel met z'n allen het balonnenspel mét opdracht.

Ballonspel - Japan

Schrijf een opdracht op een stukje papier en stop dat in een ballon. De spelers geven de opgeblazen ballon door totdat iemand ‘stop’ zegt. Degene die de ballon heeft, maakt hem stuk door erop te gaan zitten en voert de opdracht uit.

Balmit – Egypte

Voor dit spel heb je per speler een steentje nodig. De eerste gooit zijn of haar steentje tegen een muur en de volgende speler doet hetzelfde. Het tweede steentje moet zo dicht mogelijk via de muur naast het eerste steentje op de grond vallen, enzovoort. Als iedereen aan de beurt is geweest, mag degene wiens steentje het dichtst bij het eerste steentje ligt alle steentjes houden.