Meisjes in Afghanistan gaan naar school.

Emergency partner

Kinderen zijn het meest kwetsbaar in tijden van oorlog, conflict, humanitaire rampen of natuurgeweld. Steeds meer kinderen krijgen te maken met de gevolgen: van een stijgend aantal ondervoede kinderen tot een groeiend aantal ontheemde kinderen, zonder een dak boven hun hoofd of onderwijs.

UNICEF werkt wereldwijd en kan daardoor vrijwel altijd direct noodhulp bieden. Bedrijven spelen een cruciale rol bij het bereiken en helpen van deze kinderen. Samen kunnen we snel handelen in natuurrampen en humanitaire crises.  

In 2021 heeft UNICEF hulp geboden bij 483 humanitaire crises in 153 landen

58 miljoen

58 miljoen

vaccinaties tegen Covid-19 geleverd in 144 landen

336 miljoen

336 miljoen

kinderen bereikt ter voorkoming van ondervoeding

48,6 miljoen

48,6 miljoen

kinderen kregen toegang tot onderwijs

Syrië, Turkije, Afghanistan, Jemen, Pakistan, Venezuela: overal ter wereld verkeren kinderen in nood. Door oorlogsgeweld, overstromingen of bijvoorbeeld extreme droogte. Samen met bedrijven zorgt UNICEF voor bescherming, voeding, water, zorg en onderwijs.  

Samenwerken met UNICEF

Wij werken samen op basis van Shared Value Partnerships: gedeelde doelstellingen en waarden. Als bedrijf kunt u met uw expertise, technologie, netwerk én strategische financiering het verschil maken in landen die het hardst geraakt worden door humanitaire crisissen. En ook ná een ramp of conflict - bij de wederopbouw – is samenwerking met het bedrijfsleven cruciaal voor UNICEF om samen impact te kunnen maken.  

Global Giving Page 

Ook kunt u bijdragen door de krachten van medewerkers te bundelen en de klanten te betrekken bij een actie voor UNICEF. Bijvoorbeeld door medewerkers en klanten wereldwijd persoonlijk te laten doneren via de UNICEF Global Giving Page. Dit is een door UNICEF opgezet online platform dat per bedrijf gepersonaliseerd wordt en gelinkt aan een (actuele) humanitaire crisis. 

Meerwaarde van een partnerschap 

Een partnership heeft niet alleen meerwaarde voor kinderen wereldwijd, maar ook voor uw bedrijf. Door u zichtbaar te verbinden met UNICEF, wordt voor uw netwerk duidelijk dat u zich inzet voor het welzijn van kinderen. Daarnaast is samenwerking met UNICEF een goede invulling van het MVO-beleid. Alleen door krachten te bundelen, kunnen we zorgen voor impact op grote schaal.  

Emergency partner TUI Care Foundation & TUI Group

TUI Care Foundation en TUI Group hebben voor de oorlog in Oekraïne een inzamelingsactie opgezet ter ondersteuning van de humanitaire hulpverlening van UNICEF. Dit heeft meer dan 300.000 euro opgehaald door de directe bijdrage van TUI Care Foundation, donaties van TUI-medewerkers en matching hiervan door TUI Group. Ook zijn er tien TUI transportvluchten met humanitaire goederen van UNICEF naar de Oekraïense grens gegaan, om levensreddende hulpmiddelen te leveren aan de kinderen en families in Oekraïne.  

Word emergency partner 

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat er acuut levensreddende hulp aan kinderen in nood wordt geboden. Neem contact met ons op om te bespreken hoe uw bedrijf kan bijdragen. 

Contactpersoon jeroen klomp  new business manager partnerships unicef

Jeroen Klomp

New Business Manager Partnerships

jklomp@unicef.nl

+31 (0)6 5313 1766