Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aan welk doel wil je geven?

Word UNICEF Business Buddie complete of extra en bepaal zelf op welke manier jij het liefst kinderen wereldwijd helpt. Lees hier meer over de verschillende thema's en kies het thema dat het beste past bij jouw bedrijf.

Als kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties wil UNICEF dat kinderen op de vlucht gewoon kind kunnen zijn.

Kinderen op de vlucht

Dat kinderen moeten vluchten is al erg genoeg, maar ze krijgen onderweg ook nog eens te maken met gevaren als geweld, uitbuiting en mishandeling. Als kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties wil UNICEF dat kinderen op de vlucht gewoon kind kunnen zijn. Of ze nou op de vlucht zijn in hun eigen land, de regio, of in Europa: overal hebben ze net als alle andere kinderen recht op veiligheid, bescherming en op basisvoorzieningen als onderwijs en schoon water. Daarom helpen wij hen, zodat ze de zorg krijgen die ze verdienen. 

Kies voor complete of extra en steun Kinderen op de vlucht

UNICEF wil jongeren weerbaar maken voor de veeleisende arbeidsmarkt.

Weerbare jongeren

In 2030 zullen er acht keer meer jongeren dan kinderen zijn. De meesten zullen in lage- en middeninkomenslanden wonen. Ze hebben allemaal recht op een bestaan waarin ze zich optimaal kunnen ontplooien, nu én in de toekomst. Het is daarom belangrijk dat jongeren zich op hun toekomst voorbereiden, want dan is de kans een stuk groter dat ze later een baan vinden en bovendien mentaal en lichamelijk gezonder zijn. UNICEF wil hen een gereedschapskist geven. Met een goede opleiding kunnen jongeren een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij en deelnemen aan de veeleisende arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. En als ze weerbaar zijn en weten dat ze rechten hebben, kunnen ze beter voor zichzelf en anderen opkomen. 

Kies voor complete of extra en geef voor de ontwikkeling van jongeren

 UNICEF wil dat alle kinderen goede voeding krijgen, zodat ondervoeding én overgewicht bij hen drastisch zullen afnemen.

Goede voeding 

Wereldwijd krijgt één op de drie kinderen onder de vijf jaar geen goede voeding. Slecht gevoede kinderen kunnen ondervoed zijn, of – en dat is de andere kant van de medaille - overgewicht hebben. UNICEF wil dat alle kinderen goede voeding krijgen, zodat ondervoeding én overgewicht bij hen drastisch zullen afnemen. We behandelen ondervoede kinderen, geven voorlichting en stimuleren samen met scholen gezond eetgedrag. Ook vragen we fabrikanten en supermarkten om te stoppen met kindermarketing voor snoep en ongezonde snacks. 

Kies voor complete of extra en draag bij aan goede voeding