Mooi resultaat - dankzij jou!

Het gaat goed met het project Plastic Bricks, en dat is mede te danken aan jouw steun.

1.400 ton

plastic afval gerecycled

262 klaslokalen

gebouwd met gerecyclede plastic bouwstenen

13.100 kinderen

naar school

Veel bereikt in een uitdagend jaar

Ruim drie jaar is de Plastic Bricks recyclingfabriek in Ivoorkust nu in bedrijf. Vorig jaar zorgde de coronacrisis nog voor vertraging, inmiddels draait het project weer volgens planning. In totaal is er al ruim 1.400 ton plastic gerecycled. Daarvan hebben we inmiddels 262 nieuwe klaslokalen gebouwd, bestemd voor 13.100 kinderen.

Een uitdaging én leerpunt dit jaar was een hevige storm die in april in het noorden van Ivoorkust voor veel schade zorgde. Ook een aantal Plastic Bricks scholen werd getroffen. UNICEF heeft direct onderzocht hoe de scholen beter bestand gemaakt kunnen worden tegen extreme weersomstandigheden. Die bevindingen nemen we sindsdien mee in de bouw van nieuwe scholen. 

Alle cijfers in één overzicht

Download hier een compact overzicht met alle cijfers: Voortgang Plastic Bricks. Om te delen binnen je bedrijf, met collega's, klanten of wie dan ook uit je netwerk.

Plastic Bricks voortgang
Leila gaat voor het eerst naar school

Leila gaat voor het eerst naar school – dankzij jou!

Kleuter Leila woont in Bléniméouin in Ivoorkust. Ze is heel blij dat ze naar school mag – en dan ook nog eens zo’n mooie! Haar moeder N’Dri vertelt: “De kinderen kregen eerst les in een tent. Nu hebben ze een mooi, stevig gebouw, en ook de omgeving is veilig gemaakt. Vroeger lagen er overal stukken metaal waar de kinderen zich aan bezeerden. We zijn ontzettend blij!” De nieuwe school motiveert veel ouders zoals N’Dri om hun kind in te schrijven. En dat betekent: onderwijs voor méér kinderen.

Contact

Joliene Heimgartner

Joliene Heimgartner

Relatiemanager MKB...

businessbuddies@unicef.nl

Voor (extra) donaties: NL09INGB0000002768 t.n.v. UNICEF Nederland. Graag o.v.v. van je bedrijfsnaam en een omschrijving van je gift. Hartelijk dank!