Mooi resultaat - dankzij jou!

Het gaat goed met het project Plastic Bricks, en dat is mede te danken aan jouw steun.

305 ton

plastic afval gerecycled

200 klaslokalen

gebouwd met gerecyclede plastic bouwstenen

2.900 kinderen

naar school

Veel bereikt in een uitdagend jaar

Bijna twee jaar is de Plastic Bricks recyclingfabriek in Ivoorkust nu in bedrijf, en het project is goed op stoom. In totaal is er al ruim 305 ton plastic gerecycled. Daarvan hebben we inmiddels 200 nieuwe klaslokalen gebouwd, bestemd voor 2.900 kinderen. Al die lokalen zijn ook voorzien van nieuw meubilair. Daarnaast trainden we het afgelopen jaar 185 vrouwen, zowel in afvalrecycling als in ondernemersvaardigheden.

Door de coronacrisis was er ook vertraging. Ook in Ivoorkust moesten scholen sluiten en er kon (tijdelijk) niet optimaal gewerkt worden. UNICEF hielp en helpt Ivoorkust om de coronacrisis te bestrijden. Zodat de scholen weer helemaal open kunnen en het werk voor Plastic Bricks weer volop kan draaien.

Alle cijfers in één overzicht

Download hier een compact overzicht met alle cijfers: Voortgang Plastic Bricks. Om te delen binnen je bedrijf, met collega's, klanten of wie dan ook uit je netwerk.

Voortgangsrapport plastic bricks ivoorkust

Leila gaat voor het eerst naar school – dankzij jou!

Kleuter Leila woont in Bléniméouin in Ivoorkust. Ze is heel blij dat ze naar school mag – en dan ook nog eens zo’n mooie! Haar moeder N’Dri vertelt: “De kinderen kregen eerst les in een tent. Nu hebben ze een mooi, stevig gebouw, en ook de omgeving is veilig gemaakt. Vroeger lagen er overal stukken metaal waar de kinderen zich aan bezeerden. We zijn ontzettend blij!” De nieuwe school motiveert veel ouders zoals N’Dri om hun kind in te schrijven. En dat betekent: onderwijs voor méér kinderen.

Contact

Joliene heimgartner mkb

Joliene Heimgartner

Partnerships

businessbuddies@unicef.nl

+31 (0)6 2121 4267

Voor (extra) donaties: NL09INGB0000002768 t.n.v. UNICEF Nederland. Graag o.v.v. van je bedrijfsnaam en een omschrijving van je gift. Hartelijk dank!