Versterk een coördinatieteam 

Houd jij van verantwoordelijkheid en wil je je bestuurlijke ervaring inzetten of vergroten? Meld je dan aan voor een (regionaal) coördinatieteam. Samen laat je jouw team goed functioneren en het werk van UNICEF tot bloei komen.   

Een (regionaal) coördinatieteam bestaat uit ten minste drie personen: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Daarnaast wordt een coördinatieteam soms aangevuld met leden die een specifieke (deel)activiteit aansturen. De functies in het coördinatieteam zijn belangrijke rollen met meer verantwoordelijkheid. 

Dit ga je doen 

Als voorzitter geef je leiding aan jouw (regionale) vrijwilligersteam. Je motiveert en enthousiasmeert hen en zorgt dat zij goed kunnen functioneren. Je zoekt (regionaal) de verbinding op met relevante en passende partners, zoals bedrijven, verenigingen en overheden. Jij bent hét gezicht en aanspreekpunt van UNICEF binnen jouw regio en/of namens jouw team. Samen met de andere coördinatieteamleden ben je verantwoordelijk voor het beleid binnen jouw team.  

Als secretaris ben je de spin in het web: je bent verantwoordelijk voor de informatiestroom van en naar UNICEF Nederland, de vrijwilligers in het (regio)team en externe partijen. Je organiseert in overleg met de voorzitter bijeenkomsten, stelt de agenda op en zorgt voor verslaglegging. Ook beheer je het (regionale) vrijwilligersbestand. Samen met de andere coördinatieteamleden ben je verantwoordelijk voor het beleid binnen jouw team.  

Als penningmeester beheer je de financiën van een (regionaal) vrijwilligersteam. Je verwerkt mutaties op basis van maandelijkse overzichten, vergoedt onkosten van vrijwilligers en stemt jaarlijks de afgeronde administratie af met UNICEF Nederland. Samen met de andere coördinatieteamleden ben je verantwoordelijk voor het beleid binnen jouw team. 

Vacatures

We zoeken voorzitter in: 

Regio: Land van Cuijk en Maasduinen
Periode: het hele jaar
Benodigde tijd: wisselend
Meer info: unicef.landvancuijk@gmail.com / 0478-632315

We zoeken een secretaris in: 

Regio: Land van Cuijk en Maasduinen
Periode: het hele jaar
Benodigde tijd: wisselend
Meer info: unicef.landvancuijk@gmail.com / 0478-632315

We zoeken penningmeesters in:

Regio: Land van Cuijk en Maasduinen
Periode: het hele jaar
Benodigde tijd: wisselend
Meer info: unicef.landvancuijk@gmail.com / 0478-632315

Jouw profiel 

Voor alle functies is het belangrijk dat je affiniteit hebt met kinderrechten en dat je gelooft in de aanpak van UNICEF. Je neemt initiatief, bent betrouwbaar en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent een teamspeler en kunt uit de voeten met groepsprocessen. Je beschikt over voldoende sociale, communicatieve en digitale vaardigheden.

In de rol van voorzitter ben je bovendien representatief en verbindend. Bestuurlijke ervaring en een relevant (regionaal) netwerk zijn een pré. Als secretaris ben je bovendien administratief vaardig en nauwkeurig. Je kunt goed plannen en overzicht houden. En voor penningmeesters is het belangrijk dat je ook accuraat en kostenbewust bent, en dat je kunt werken met een spreadsheetprogramma (zoals Excel). 

Dit bieden we 

  • Je vervult een waardevolle vrijwilligersfunctie met verantwoordelijkheid. 
  • Je hebt veel vrijheid en krijgt volop de ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. 
  • Je krijgt training en begeleiding*, en je kunt jezelf bestuurlijk (verder) ontwikkelen. 
  • Je maakt deel uit van een enthousiast (regio)team en van het landelijke vrijwilligersnetwerk van UNICEF (waaronder ook andere coördinatieteams).  
  • Je krijgt ondersteuning van een relatiemanager binnen het team Vrijwilligersmanagement van UNICEF Nederland. 
  • Je hebt toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers. 
  • Je wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en trainingen, zowel in de eigen regio als landelijk. 

*Je volgt een online training voor vrijwilligers. Met je relatiemanager bij UNICEF Nederland en eventueel met de andere coördinatieteamleden en/of je voorganger stem je de verdere begeleiding af (afhankelijk van je persoonlijke behoefte, kennis en ervaring). 

Meer weten  

Benieuwd wat het inhoudt om mee te draaien in een coördinatieteam? Lees Norberts verhaal, voorzitter van het regioteam Parkstad Limburg. En in dit overzicht kun je zien wat alle andere vrijwilligersfuncties precies inhouden.

Reageren 

Ben je geïnteresseerd? Of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Gebruik daarvoor de contactgegevens onder de vacature, of stuur een e-mail naar relatiemanagersvm@unicef.nl o.v.v. je naam en woonplaats. Dan neemt een van onze relatiemanagers zo snel mogelijk contact op. 

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en ons vrijwilligersreglement. 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie. 

Ik wil meer weten over vrijwilligerswerk bij UNICEF

neem contact met mij op

UNICEF – voor ieder kind 

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Wij zijn UNICEF, ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie. We bieden hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn. Zo bereiken we meer. Ook jouw inzet maakt een wereld van verschil. Voor nu én morgen.