UNICEF-vrijwilligers in actie.

Run een verkoopstand voor UNICEF

Vind jij de dynamiek van een ‘eigen winkeltje’ leuk? Houd je van contact met mensen? Word dan vrijwilliger in ons verkoopteam en verkoop kaarten en andere producten namens UNICEF.

Je komt ze overal tegen, vooral in de laatste maanden van het jaar: de gezellige UNICEF-stands waar kaarten, cadeauartikelen en andere UNICEF-producten verkocht worden. Licentieverkoop is al vele jaren een succesvolle manier om zichtbaar te zijn voor het Nederlandse publiek én om het werk van UNICEF extra financieel te ondersteunen. Daar zetten heel veel enthousiaste vrijwilligers zich voor in.

Dit ga je doen

Als lid van ons verkoopteam ga je UNICEF-producten verkopen. Bijvoorbeeld vanuit een ‘winkeltje aan huis’, vanuit een vast verkooppunt bij jou in de buurt of vanuit een stand op een markt of evenement. Je neemt daarvoor zelf initiatief maar je sluit ook aan bij landelijke acties en campagnes. Je kunt gebruikmaken van diverse ondersteunende verkoopmaterialen. Bij een depothouder in jouw regio bestel je je producten. Tot slot houd je een eenvoudige voorraadadministratie bij en zorg je voor een correcte afhandeling van de betalingen.

Jouw profiel

Heb je affiniteit met het onderwerp kinderrechten en geloof je in de aanpak van UNICEF. Ben je daarnaast enthousiast en creatief en kun je ook nog een aantrekkelijke stand inrichten of staat ervoor open dat te leren? Je houdt van contact met mensen, knoopt makkelijk een praatje aan en bent klantvriendelijk. Je kunt zelfstandig werken maar vindt het ook fijn onderdeel te zijn van een groter geheel. Tot slot kun je regelmatig tijd vrijmaken.

Dit bieden we

  • Je draagt een steentje bij aan UNICEF’s wereldwijde werk voor kinderen.
  • Je vervult een waardevolle vrijwilligersfunctie in jouw eigen regio.
  • Je krijgt training en begeleiding*, en je kunt jezelf ontwikkelen.
  • Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare ondersteunende verkoopmaterialen.
  • Je krijgt de ruimte om je eigen ideeën en creativiteit in te zetten.
  • Je maakt deel uit van ons enthousiaste verkoopteam, en indien mogelijk sluit je aan bij een regioteam van het landelijke vrijwilligersnetwerk van UNICEF.
  • Je hebt toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers.
  • Je wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en trainingen, zowel in de eigen regio als landelijk.

*Je volgt een online training voor vrijwilligers. Binnen het landelijke verkoopteam stem je af welke begeleiding je verder nodig hebt (afhankelijk van je persoonlijke behoefte, kennis en ervaring).

Meer weten

Benieuwd wat het inhoudt om mee te draaien in het verkoopteam? Lees Anita's verhaal. Of kijk eens op de webpagina 'Kaarten en geschenken'. Met vragen kun je terecht bij Nancy Hoogendorp, coördinator van het verkoopteam, via nhoogendorp@unicef.nl.

Reageren

Heb je interesse? Aarzel niet en meld je aan.

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en ons vrijwilligersreglement.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

Ik wil meer weten over vrijwilligerswerk bij UNICEF

neem contact met mij op

UNICEF – voor ieder kind

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Wij zijn UNICEF, ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie. We bieden hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn. Zo bereiken we meer. Ook jouw inzet maakt een wereld van verschil. Voor nu én morgen.