UNICEF-webcareteam

Draai mee in het webcareteam

Ben je een positief ingestelde aanpakker en hebben social media geen geheimen voor jou? Dan kun jij als lid van ons vrijwillige webcareteam meewerken aan een betere wereld voor kinderen. 

Social media zijn onmisbaar in onze communicatie. We brengen de rechten van kinderen en jongeren met positieve verhalen onder de aandacht. Maar we laten ook onze stem horen als kinderrechten worden geschonden. Dankzij social media kunnen we bovendien contact leggen en onderhouden met onze verschillende doelgroepen. Van jong tot oud(er), van persoonlijk tot zakelijk. Ons toegewijde webcareteam speelt daarin een sleutelrol. 

Dit ga je doen

Als lid van het vrijwillige webcareteam reageer je op berichten over UNICEF Nederland op social media. Je gaat in gesprek met onze volgers, donateurs, fans - en haters. Je corrigeert onjuistheden en beantwoordt vragen. Dit doe je vanuit huis, maar je staat in nauw contact met enthousiaste collega-vrijwilligers en medewerkers van UNICEF Nederland. Zo draag je met jouw social media skills bij aan een betere wereld voor kinderen. 

Jouw profiel

Je bent positief ingesteld en steekt graag de handen uit de mouwen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal. Je weet veel van social media en wilt die kennis graag (nog) verder uitbouwen. Je houdt van interactie met mensen, bent relatie- en servicegericht, en je laat je niet uit het veld slaan door negatieve commentaren. Tot slot: je bent tenminste vier uur per twee weken in het weekend beschikbaar. 

Dit bieden we

  • Je vervult een waardevolle vrijwilligersfunctie waarmee je bijdraagt aan een betere wereld voor kinderen.  
  • Je kunt jezelf ontwikkelen op het gebied van communicatie, social media en webcare, en je doet relevante werkervaring op. 
  • Je krijgt een training voordat je begint en je kunt altijd terugvallen op begeleiding. 
  • Je maakt deel uit van een enthousiast en professioneel webcareteam, én van het landelijke vrijwilligersnetwerk van UNICEF. 
  • Je hebt toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers. 
  • Je wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en trainingen, zowel in de eigen regio als landelijk. 

Reageren?

Lijkt het je leuk om je social media skills in te zetten als webcarevrijwilliger voor UNICEF? Of heb je vragen? Neem contact op met coördinator Saskia Borgman, sborgman@unicef.nl.

UNICEF-vrijwilliger Merel

“Als webcarevrijwilliger zet je je in voor kinderrechten en draag je bij aan de communicatie van UNICEF Nederland. Die ervaring is heel waardevol! ”

Merel Melchers, webcarevrijwilliger voor UNICEF

UNICEF – voor ieder kind 

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Wij zijn UNICEF, ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie. We bieden hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn. Zo bereiken we meer. Ook jouw inzet maakt een wereld van verschil. Voor nu én morgen.