UNICEF jongerenpanel

Projectorganisator - KOPIE

Geloof jij dat iedere jongere onwijs veel in z’n mars heeft? Dat als je de frisse blikken, kwaliteiten en energie van jongeren samenvoegt, zij samen de wereld beter kunnen maken? En zou jij hen willen helpen dat te realiseren? Meld je dan aan als projectorganisator voor het UNICEF jongerenpanel

Klinkt goed! Maar wat doet het UNICEF jongerenpanel precies? 

Het UNICEF jongerenpanel bestaat uit vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Zij praten, denken en doen mee met UNICEF Nederland. Zo laten zij hun stem en die van andere jongeren horen en zorgen ze er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd.  

Ook heeft het panel een eigen project. Deze zetten ze van begin tot eind zelf op; naar eigen inzicht en vermogen. En precies daar kom jij, als projectorganistor, om de hoek kijken! 

Wat houdt projectorganisator eigenlijk in? 

Afgelopen jaren hebben de jongerenpanels een workshop ontwikkeld om mentaal welzijn onder scholieren bespreekbaar te maken, een serie video’s tegen discriminatie en een spel om kinderen in azc’s meer te leren over het recht op een eigen cultuur. Met dit laatste voorbeeld hebben ze ruim 650 kinderen bereikt. 

Je kunt je voorstellen dat daar een hoop bij komt kijken. Daarom zijn we opzoek naar iemand die het eigen project van het jongerenpanel kan mede-organiseren. De ideeën en input van het panel zijn leidend maar het projectmanagement pak jij op. Je kunt dan denken aan:

  • Het schrijven van een projectplan 
  • Onderzoek doen naar het probleem en mogelijke oplossingen 
  • Contact leggen met verschillende stakeholders 
  • De planning in de gaten houden 
  • Materialen ontwikkelen

Wat is het profiel van de ideale projectorganitor?

  • Je hebt ervaring met werken met jongeren 
  • Je wordt enthousiast van projectmatig werken 
  • Je krijgt er energie van om hands-on aan de slag te gaan 
  • Je bent elke laatste vrijdag van de maand beschikbaar (periode sep ’22 – mei ’23) en hebt daarnaast een paar uur per maand beschikbaar voor het projectmanagement – m.n. in de periode december t/m mei. 

Overige vereisten

Je volgt een beknopte werkinstructie met succes. Hierin wordt je onder ander wijzer gemaakt over onze childsafeguarding principles. Daarnaast onderteken je de gedragscode van UNICEF Nederland en behoort een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvraag tot de procedure. De kosten hiervoor worden vergoed mits de aanvraag via ons verloopt.

Wat kan jij verwachten van UNICEF?

Je wordt onderdeel van het jongerenpanelbegeleidingsteam wat betekent dat je nauw samenwerkt met o.a. Hannah de Blaeij. Zij neemt je mee in het reilen en zeilen van het panel en stemt de bijeenkomsten en de werkzaamheden rondom het project met je af.  
En naast een flinke dosis positieve energie van werken met het panel kun jij aangeven wat jij uit de samenwerking wilt halen. Misschien wil je je ergens in ontwikkelen, of bepaalde kennis/ervaring opdoen? Zo maken we de samenwerking betekenisvol voor ons allemaal. 

Daarnaast worden je reiskosten vergoed en wordt er tijdens de bijeenkomsten voor een lunch gezorgd. 

Interesse? 

Deel je interesse uiterlijk 27 augustus met Casper Molenaar van Team Vrijwilligersmanagement via cmolenaar@unicef.nl. Beschrijf kort o.a. je ervaring met het werken met jongeren en/of projectmatig werken en waarom jij de geschikte persoon bent voor deze functie en wat je er zelf uit hoopt te halen. In de eerste twee weken van september willen we sollicitatiegesprekken plannen in aanwezigheid van Hannah de Blaeij, begeleider van het jongerenpanel en Myrna Lemmen van Team Educatie.

Als je eerst nog vragen hebt, stel deze dan gerust aan Casper Molenaar via cmolenaar@unicef.nl of tijdens zijn vakantieperiode aan het mailadres dat vermeld wordt in zijn out-of-office-reply.

Kijk ook eens op de pagina van het jongerenpanel