Ben jij een overtuigende werver? We zoeken leden voor ons Promotieteam

Ben jij een enthousiaste teamspeler die gepassioneerd is over kinderrechten? Als onderdeel van het Promotieteam speel je een cruciale rol bij het verspreiden van bewustzijn over kinderrechten en het werven van donateurs voor UNICEF.

Het Promotieteam van UNICEF Nederland bestaat uit toegewijde vrijwilligers die door het hele land actief zijn op festivals, beurzen en andere evenementen. Als lid van het team ga je in gesprek met bezoekers, deel je informatie over het belangrijke werk van UNICEF, en moedig je mensen aan om zich als donateur aan te sluiten.

unicef-promotieteam bij legoworld 2023

Graag zetten we de komende periode in op groei omdat we geloven in het potentieel van vrijwillige ledenwervers.

Aan de slag in het Promotieteam

Houd je van samenwerken, wil je werken aan je eigen skills èn een betere wereld voor kinderen door nieuwe donateurs voor UNICEF te werven? Dan ben jij iemand voor ons Promotieteam!

Ons Promotieteam bestaat louter uit vrijwilligers, die met de ondersteuning van en in afstemming met het kantoor van UNICEF Nederland zelfstandig aan de slag zijn. Het doel is om zo veel mogelijk nieuwe donateurs te werven. Het Promotieteam is aanwezig in heel het land bij bijvoorbeeld foodtruckfestivals, beurzen, grote events, maar ook de supermarkt of de sportvereniging om de hoek. Vrijwilligers gaan dan in gesprek over het belang van kinderrechten en het werk dat UNICEF in de wereld doet om kinderen in hun rechten te helpen voorzien.

Profiel

Je bent enthousiast, beschikt over goede contactuele eigenschappen, een open en lerende houding en hebt een groot hart voor kinderen. Je houdt je aan gemaakte afspraken en bent een echt teamspeler. Verder ben je in principe bereid om te reizen en geregeld en meestal in het weekend inzetbaar voor een dagdeel of een hele dag, waarbij er in de wintermaanden nauwelijks mogelijkheden voor inzet zijn. In het voorjaar des te meer. We maken de afspraken in goed overleg en natuurlijk blijf je de baas van je eigen agenda en is het te combineren met baan en studie. We begrijpen dat je vooral ook met andere zaken bezig bent, maar hopen dat je jaarlijks minimaal tien keer op pad gaat met het Promotieteam. Er is voldoende ruimte om te leren “on the job”.

Overige vereisten

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Je ondertekent de gedragscode van UNICEF Nederland, zoals iedere vrijwilliger en medewerker, tekent het Vrijwilligersreglement voor gezien en ook een aanvraag voor een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) behoort tot de procedure. Wij vragen de VOG voor je aan, zodat hier geen kosten aan verbonden zijn voor jou. Bij je aanstelling onderteken je tenslotte een vrijwilligersovereenkomst.

Dit bieden we

  • Een kans om deel uit te maken van een enthousiast team en het landelijke vrijwilligersnetwerk van UNICEF.
  • Een waardevolle vrijwilligersfunctie waarbij je direct impact hebt op het leven van kinderen.
  • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei binnen de functie, inclusief inhoudelijke trainingen over het werk van UNICEF en sales- en vaardigheidstrainingen.
  • Inwerking door ervaren teamleden en begeleiding door de relatiemanager van Team Vrijwilligers.
  • UNICEF heeft een aanvullende WA-verzekering voor al haar vrijwilligers.
  • Vergoeding van kosten voor vrijwilligerswerk.
     

Reageren

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje met je motivatie en CV aan Casper Molenaar, de relatiemanager van Team Vrijwilligers, via cmolenaar@unicef.nl. Voel je vrij ook een bericht te sturen als je eerst nog vragen hebt over de functie. Bij een mogelijke match willen we dan medio mei een kennismakingsgesprek plannen.

Meer informatie over het promotieteam

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.