jongen met megafoon

In Actie Netwerk

UNICEF brengt meerdere keren per jaar de hulp aan kinderen wereldwijd onder de aandacht bij het Nederlandse publiek. Dat kan structurele hulp aan kinderen zijn die onze steun nodig hebben, maar het kan ook dichterbij huis zijn aan vluchtelingen die recht hebben op een dak boven hun hoofd en onderwijs.

Om deze informatie zo breed mogelijk uit te dragen vragen we vrijwilligers om een aantal keer per jaar te helpen om dit onder de aandacht te brengen en in actie te komen.

Dat kan op verschillende manieren

Dat kan door onze boodschappen op social te delen, of mee te helpen tijdens de oktober UNICEF-theatermaand. Een UNICEF ‘harten troef voor UNICEF’ of een UNICEF Loop te organiseren. Of misschien wel aansluiting te zoeken met bestaande events of sportactiviteiten waar het werk van UNICEF tot haar recht kan komen.

Heb jij zelf een leuk idee om in actie te komen en kinderrechten onder de aandacht te brengen? Dan kan dat natuurlijk ook! Neem contact op en we helpen je graag op weg.

Als nieuwe vrijwilliger ontvang je onder andere de link naar een handige e-learning tool om te kijken aan welke acties je deel kunt nemen of op kunt zetten. 

Wat kan het team jou bieden?

Je krijgt hier veel energie voor terug, een mooi landelijk actie netwerk en UNICEF kan hiermee nog meer kinderen wereldwijd helpen aan een betere toekomst. Met een persoonlijk account krijg je toegang tot alle ondersteunende materialen. Een maandelijks online vragenuur met het team en de directeur, maar ook toegang tot een handige app waarmee je kan zien aan welke activiteiten je deel kunt nemen en informatie kunt vinden over acties die je zelf op kan zetten.

Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail naar secretariaatvo@unicef.nl