Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Gastlessen in het basisonderwijs

Jeugdvoorlichters voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Omdat we er voor ieder kind willen zijn, hebben we jouw hulp nodig!

UNICEF komt, in opdracht van de VN, wereldwijd in 190 landen, dag in dag uit, op voor de rechten van ieder kind. Wij geloven dat ieder kind ‘kind’ moet kunnen zijn. Sterker nog, daar hebben ze recht op. Lang niet alle kinderen groeien op in een veilige en liefdevolle omgeving. Dankzij jou en onze partners helpen wij meer kinderen dan wie ook ter wereld. Voor hun ontwikkeling hebben ze dringend bescherming, gezondheidszorg, (gezonde) voeding en onderwijs nodig. Daar staan wij voor, want wij zijn UNICEF.

In Nederland is het hard nodig dat kinderen meer leren over kinderrechten. Zodat zij kunnen opkomen voor hun rechten, en die van andere kinderen in Nederland en daarbuiten. Vind jij dit ook belangrijk en wil je ons hiermee helpen? Dan ben jij misschien onze nieuwe:

Jeugdvoorlichter voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Dit ga je doen

Het team jeugdvoorlichting geeft met behulp van modern lesmateriaal UNICEF-gastlessen in de bovenbouw van de basisschool. Tot je taken behoren in overleg met een regionale coördinator het benaderen van scholen, plannen, organiseren en uitvoeren van gastlessen op basisscholen. In de basis gaat de gastles over kinderrechten, die we dichtbij de dagelijkse belevingswereld van de leerlingen brengen. Daarmee leren we hen dat Kinderrechten belangrijk zijn voor ALLE kinderen. Ver weg en dichtbij.

Dit vragen we

Je bent representatief, hebt affiniteit met de doelgroep jeugd, je vindt kinderrechten een belangrijk onderwerp om bij kinderen onder de aandacht te brengen, beschikt bij voorkeur over didactische vaardigheden, kunt groepsprocessen (bij)sturen en bent enthousiast, initiatiefrijk en creatief. Je hebt regelmatig op doordeweekse dagen een paar uur tijd om gastlessen te geven. 

Dit bieden we

  • Een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarbij je kinderen iets belangrijks kunt meegeven.
  • Een mogelijkheid om meer te leren over kinderrechten.
  • Je maakt deel uit van het landelijke vrijwilligersnetwerk van UNICEF.
  • Toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers.
  • Uitnodigingen voor bijeenkomsten en trainingen, zowel in de eigen regio als landelijk.
  • Opleiding en begeleiding, met een online training die je op een zelfgekozen moment volgt als startpunt en het vervolg afgestemd op jouw kennis, ervaring en behoefte.
  • Gastlesdraaiboek en gastlesmaterialen met betrekking tot UNICEF en Kinderrechten.

Meer weten

Klik voor meer informatie op de linkjes YouTube , UNICEF in de klas en onze educatieve materialen.

Ook kun je contact opnemen met Wil van Dijk of Nathalie Doolhoff, bereikbaar via e-mail: secretariaatvo@unicef.nl of telefoonnummer 088-449650 (op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur).

Reageren

Wil je aan de slag als jeugdvoorlichter bij UNICEF? Stuur dan je korte motivatie met CV naar jeugdvoorlichters@unicef.nl

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en vrijwilligersreglement. 
Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.