experienceteam

Experienceteamlid

Voor ons nieuwe Experienceteam zoeken wij vrijwilligers in de Randstad

Wil jij namens UNICEF Nederland in gesprek met het publiek over hoe wij ons inzetten voor kinderen wereldwijd? Houd je van samenwerken, wil je werken aan je eigen communicatie skills én bijdragen aan een betere wereld voor kinderen? Dan ben jij diegene die wij zoeken voor ons Experienceteam!

UNICEF zorgt ervoor dat elk kind, kind kan zijn. Altijd en overal. Deze boodschap brengen wij samen met het Experienceteam over op het publiek in Nederland. Jij brengt het verhaal van kinderen wereldwijd dichtbij met het gebruik van beeld, geluid en/of andere ondersteunende materialen. Ons doel? Mensen bij laten dragen aan een betere wereld. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal. 

Experienceteam

Als vrijwilliger meewerken is een experience op zich. Elk team bestaat uit een teamleider, een planner, acht wervers en tenminste tien enthousiaste vrijwilligers. Zij werken onder leiding van een face-2-face manager en medewerkers van team Vrijwilligersmanagement.  

Als ledenwerver heb je als doel zoveel mogelijk nieuwe donateurs voor UNICEF Nederland te werven. Vrijwilligers focussen zich meer op het voeren van goede gesprekken en, uiteraard, het ophalen van contacten en eenmalige giften. Een dosis enthousiasme en overtuigingskracht is dus meer dan welkom! 

Waar je aan de slag gaat, is elke keer anders. De ene dag sta je op een druk foodtruckfestival, de andere keer vraag je de aandacht van mensen op een muziekfestival. Of zoek het kleinschaliger op en ga aan de slag bij de supermarkt of sportvereniging in de buurt.

Ondersteuning

Wij vinden het belangrijk dat elk lid van het Experienceteam goed wordt voorbereid op het werk. Daarom trainen wij zowel de wervers als de vrijwilligers. Ook word je begeleid door de teamleider en planner van het Experienceteam. Op deze manier zetten wij ons op de best mogelijke manier neer in het veld. 

Wie zoeken we?

Ben je enthousiast, beschik je over goede contactuele eigenschappen, heb je een open houding en een groot hart voor kinderen? Mooi! Beheers je daarnaast ook de Nederlandse taal op minimaal B2-niveau, houd je je aan gemaakte afspraken én houd je van teamwerk? Dan ben jij een geweldige toevoeging aan ons Experienceteam!  

Wees bereid om een half-daagse training te volgen en, in goed overleg, ben je (minimaal) een half jaar verbonden aan het Experienceteam waarin je regelmatig inzetbaar bent. Bij je aanstelling onderteken je een overeenkomst en een gedragscode.

Reageren?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het Experienceteam? Stuur dan een mailtje aan Casper Molenaar van Team Vrijwilligersmanagement via cmolenaar@unicef.nl. Wie weet draag jij binnenkort je steentje bij aan kinderen wereldwijd!