Bridgedrive voor UNICEF

Rond de dag van de Rechten van het Kind op 20 november organiseren mensen in heel Nederland bridgedrives. Heeft u zin om mee te doen? Of organiseert u er zelf misschien één? Met de opbrengst draagt u bij aan een betere wereld voor kinderen.

Met een Bridgedrive draagt u op een leuke manier bij aan een betere toekomst voor kinderen. De opbrengst gaat namelijk naar de programma's van UNICEF. Dit jaar strijden wij tegen kinderarbeid in Ivoorkust. Daar moeten duizenden kinderen, soms nog maar 5 jaar oud, dagelijks hard werken in de cacao-industrie. Velen ook nog eens onder gevaarlijke omstandigheden. Samen met de overheid werkt UNICEF aan het stoppen van kinderarbeid. Kindarbeiders worden opgespoord en geholpen om weer naar school te kunnen gaan.

Doe mee met de Bridgedrive

In het weekend rond 19 en 20 november brengen jaarlijks zo'n 5.500 bridgeliefhebbers in heel Nederland verandering in de situatie van kinderen door met elkaar een leuke en ontspannen dag te hebben. Bridge is bovendien een goede hersentraining en de inspanning geeft ontspanning. Mensen kunnen gezellig samenkomen én het is voor een goed doel. Win-win.

De opbrengst van de bridgedrive in Hardenberg gaat naar kinderen in Ivoorkust. 

De opbrengst van de bridgedrive in Hardenberg gaat naar kinderen in Ivoorkust. 

In 2016 breekt UNICEF Bridgedrive eigen record

De derde landelijke bridgedrive in 2016 heeft onze stoutste verwachting overtroffen. Dankzij de inzet van ruim vijfduizend bridgespelers in Nederland werd in 2016 een recordbedrag van € 58.301,- opgehaald voor UNICEF. Met dit bedrag kan UNICEF de strijd tegen kinderarbeid in Ivoorkust voortzetten. 

Nancy Hoogendorp, projectleider

“Wij zijn erg blij met de enorme inzet en dit bijzondere bedrag, afkomstig uit heel Nederland en Aruba”

Nancy Hoogendorp, projectleider

Is meedoen iets voor u?

Bijvoorbeeld thuis, in een buurthuis of op de bridgeclub? Neem dan contact op met UNICEF Nederland via bridgedrive@unicef.nl of 088-4449654. En natuurlijk kunt u gebruik maken van alle ondersteunende materialen. 

Deelnemende bridgeclubs/drives 2017 tot nu toe

12 november: Bridgeclub De Binnenstad,
Het Open Huis, Bilderdijkpark 12-A, Amsterdam
bcdebinnenstad@gmail.com

18 november

Nootdorp NBC i.s.m. NTC

Soest, Ontmoetingscentrum De Klarinet

Papendrecht - Denksportcentrum Papendrecht

18 of 19 november

Spaubeek  BC ’t Roadhoes

Wassenaar

19 november

Anner Bridge Club

Breda - Amrâth Hotel Breda

Bunde KGV - Auw Kerk

Bridge-Sociëteit Dalfsen

Eijsden BC La Meuse

Hengelo DSC

Noordwijk - Het Trefpunt

Deze bridgedrives werden in 2016 georganiseerd