Paul van Vliet over zijn nalatenschap aan UNICEF

'Helpen tijdens ons leven en als we er niet meer zijn'

Gepassioneerd, oprecht en bevlogen. Cabaretier en schrijver Paul van Vliet heeft zich jarenlang met heel zijn hart en al zijn talenten ingezet voor kwetsbare kinderen over de hele wereld. Op 25 april 2023 overleed onze fantastische UNICEF-ambassadeur op 87-jarige leeftijd.

Maar samen zetten we zijn droom voort! Paul droomde van onderwijs voor ieder kind. Sterker nog, hij geloofde dat het kan.

“Als wij er niet voor zorgen dat de toekomst is geborgen voor de kinderen van morgen, wie dan wel?”

Paul van Vliet
portret paul van vliet

Waarom Paul van Vliet nalaat aan UNICEF

'Helpen tijdens ons leven én als we er niet meer zijn'

Schrijver en cabaretier Paul van Vliet had UNICEF in zijn testament gezet. Hij zei daarover: "Natuurlijk krijgen mijn kinderen een deel. Maar er gaat ook een bedrag naar de kinderen van UNICEF.

Zolang er ondervoede kinderen zijn of kinderen die niet naar school kunnen, moeten we die helpen. Tijdens ons leven én als we er niet meer zijn. Is dat geen mooie gedachte?

"Als wij er niet voor zorgen dat de toekomst is geborgen voor de kinderen van morgen, wie dan wel?"

paul van vliet in vensterbank

In een interview met tijdschrift ‘LATER...als ik dood ben’ vertelt Paul van Vliet waarom hij UNICEF in zijn testament heeft staan.

“Ik vind het ontzettend zinvol dat je na je dood nog een beetje aan de toekomst werkt. Er blijft van mij verder toch niet zoveel over, een paar liedjes misschien...“,  zegt één van de grootste cabaretiers van Nederland, die al dertig jaar ambassadeur is van UNICEF.

Met eigen ogen zag hij dat kinderen wereldwijd hulp nodig hebben en hoe UNICEF het verschil maakt.  

Lees het interview

Meer over nalaten aan UNICEF