Verhalen van mensen die nalaten

Elke nalatenschap is even belangrijk. Hoe groot of klein uw schenking ook is, UNICEF is u zeer dankbaar. Kinderen krijgen een erfenis die hun leven ten goede verandert.

Waarom Diny en José nalaten aan UNICEF

Donateurs Diny en José hebben UNICEF in hun testament opgenomen. Dat kinderen overal in de wereld mogen leren wat ze willen, daar draait het hen om.

In de video hieronder leggen ze in nog geen drie minuten uit waarom ze hiervoor kiezen.

Miep Timmermans nalaten

Waarom Miep Timmermans naliet aan UNICEF

'Miep wilde dat kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen'

Ze werd bijna honderd, maar wist al vroeg in haar leven dat zij wilde nalaten aan UNICEF. Goede vriend Frans Brüning (74) vertelt waarom Miep Timmermans uit Arnhem schonk aan kinderen wereldwijd. “Wij hebben alles. Daarom vond Miep goede doelen heel belangrijk.”

Lees het interview

René laat na aan UNICEF

Waarom René nalaat aan UNICEF

'Ieder kind heeft het recht op te groeien als kind'

Actief vrijwilliger in Maastricht René Brouwers en zijn vrouw kozen ervoor om UNICEF in hun testament op te nemen."Naast de zorg voor onze eigen zoon en dochter hebben mijn vrouw en ik ons altijd bekommerd om kinderen in nood. Want ieder kind heeft het recht om op te groeien als kind."

Ontdek wat het gezin vindt van de beslissing van René.

Maak een blijvend verschil

Vraag de brochure aan
Jörgen Raymann laat ook na aan kinderen

Waarom Jörgen Raymann nalaat aan UNICEF

'Ik kwam niks tekort en dat gun ik alle kinderen'

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann is een enthousiaste ambassadeur van UNICEF. Hij laat ook na aan kinderen:

“Als je ziet hoeveel leed er is op de wereld besef je maar weer eens dat voorkomen beter is dan genezen. Toen ik opgroeide kwam ik niets tekort en dat gun ik alle kinderen. Daarom staat UNICEF in mijn testament.”

Monique van de Ven en Joaninha

Waarom Monique van de Ven nalaat aan UNICEF

'We zijn allemaal verantwoordelijk voor het welzijn van kinderen'

Voor Monique van de Ven is het een uitgemaakte zaak. Ook als zij er niet meer is, wil de actrice en regisseur investeren in een goede toekomst voor kinderen wereldwijd. "Ik heb gezien welke positieve impact UNICEF’s werk op kinderen heeft. Daarom neem ik de organisatie op in mijn testament."

Lees hier haar interview

Betty op een terras

Waarom Betty naliet aan UNICEF

Betty gaf haar liefde voor het leven door

Betty genoot van het leven. Ze had een mooi en veelzijdig bestaan, was een betrokken mens en zette zich met liefde in voor de ander. Ook nadat ze vorig jaar op 92-jarige leeftijd overleed. Betty liet een bedrag na aan meerdere maatschappelijke organisaties, waaronder UNICEF.

Lees hier haar interview