Nalaten: maak het bespreekbaar

Wie geld wil nalaten aan een goed doel, stuit al snel op de vraag: ‘Wat zullen mijn erfgenamen ervan vinden?’ Zo maakt u het onderwerp bespreekbaar.

Op een rustig moment

Vertel op een rustig moment aan uw kinderen en/of andere naasten dat u zich oriënteert op de invulling van uw nalatenschap, en dat u overweegt een goed doel op te nemen in uw testament. Wat vinden zij daarvan? De kans is groot dat u alle begrip krijgt, zeker als bekend is dat u ook nu al een groot hart hebt voor dat goede doel.

Eerlijk en duidelijk

Ook al is het lastig: wees eerlijk en duidelijk tegen uw kinderen en/of andere naasten over wat uw hebt vastgelegd in het testament. Zeker als dat afwijkt van hoe het volgens de wet zou zijn geregeld. Een valkuil daarbij is dat u van tevoren de gedachten van de ander al gaat invullen. Probeer dat niet te doen, maar bespreek rustig wat uw wensen zijn, en wat daarvan de gevolgen zijn voor hen. Als u met uw naasten doorneemt hoe u het voor ogen hebt, komen zij later niet voor een verrassing te staan.

Meer weten over nalaten aan een goed doel?

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt:

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

2,5 miljoen +

2,5 miljoen +

zorgverleners kregen in 2020 kleding ter bescherming tegen het coronavirus

4 miljoen

4 miljoen

kinderen kregen in 2020 een behandeling tegen ondervoeding

86%

86%

van alle kinderen is ingeënt tegen kinderziektes

Laat iets bijzonders na

Vraag de brochure aan