Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Maak het bespreekbaar

Wie geld wil nalaten aan een goed doel, stuit al snel op de vraag: ‘Wat zullen mijn erfgenamen ervan vinden?’ Zo maakt u het onderwerp bespreekbaar.

Op een rustig moment

Vertel op een rustig moment dat u zich oriënteert op de invulling van uw nalatenschap, en dat u overweegt een goed doel op te nemen in uw testament. Wat vinden uw naasten daarvan? De kans is groot dat u alle begrip krijgt, zeker als bekend is dat u ook nu al een groot hart hebt voor dat goede doel. Vraag uw naasten ook eens mee te denken.

Eerlijk en duidelijk

Ook al is het lastig: wees eerlijk en duidelijk tegen uw naasten over wat uw hebt vastgelegd in het testament. Zeker als dat afwijkt van hoe het volgens de wet zou zijn geregeld. Als u met uw naasten doorneemt hoe u het voor ogen hebt, komen zij later niet voor een verrassing te staan.

‘Wat zullen mijn kinderen ervan vinden?’

'Misschien denken mijn kinderen dat er niets voor hen overblijft. Of dat ik hen wil onterven.' Ook die gedachtegang speelt veel mensen parten. Jammer, want vaak is dat helemaal niet aan de orde. Vul de gedachten van uw naasten niet in, maar bespreek rustig en duidelijk wat uw wensen zijn, en wat daarvan de gevolgen zijn voor hen.

Meer weten over nalaten aan een goed doel?

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt:

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

50
procent

minder kindersterfte sinds 1990

90
procent

van alle kinderen ingeschreven bij een school

83
procent

van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

1,9
miljard

mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan