Andere mogelijkheden om uw wensen vast te leggen

Uw wensen met betrekking tot uw leven en wat u nalaat kunnen op allerlei manieren worden ingevuld. Het vastleggen van deze wensen is belangrijk. Meestal is daar een notaris bij nodig, maar sommige zaken kunt u ook zelf opschrijven. Ontdek hier meer over Fonds op Naam, het levenstestament en het codicil.

Fonds op naam

Een bijzondere manier van schenken is het instellen van een Fonds op Naam binnen UNICEF. Dit is een schenking met een gerichte besteding. Dit kan bij leven en/of via een beschikking in het testament. Een Fonds op Naam biedt de mogelijkheid op een persoonlijke wijze ons werk voor kinderen wereldwijd te ondersteunen.

Emma speelt met een UNICEF medewerker in Roemenie

Levenstestament

Met een levenstestament kunt u de regie over uw leven zo goed mogelijk in eigen handen houden, juist als u dat fysiek of mentaal niet meer kunt.

U legt uw wensen notarieel vast, en wijst een of meerdere personen aan die u volledig vertrouwt. U geeft diegene(n) een financiële volmacht en/of een medische/persoonlijke volmacht (meestal wordt geadviseerd deze volmachten niet bij één persoon neer te leggen). Beide volmachten vormen de basis van uw levenstestament. De personen die u heeft aangewezen, zullen uit uw naam uw belangen behartigen en uw wensen uitvoeren.

Wilt u meer lezen over het levenstestament? Kijk dan op www.notaris.nl.

Codicil

Een codicil is een handgeschreven verklaring waarmee u zonder tussenkomst van de notaris spullen met emotionele waarde kunt nalaten aan iemand.

Een codicil moet aan een aantal voorwaarden voldoen om rechtsgeldig te zijn:

  • Het moet handgeschreven zijn.
  • Het moet voorzien zijn van een datum.
  • En er moet een handtekening op staan.

Let op: als het codicil meerdere pagina’s telt, moet op elke pagina de datum en handtekening staan!

Maak een blijvend verschil

Vraag de nieuwe brochure aan

Meer weten over nalaten of schenken aan een goed doel?

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

Zit u met vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament? Neemt u dan even contact op. U kunt altijd even bellen of mailen als u vragen heeft over nalaten of over het testament. Graag neem ik de tijd om samen met u te kijken naar uw wensen. Dat kan via e-mail, in een telefoongesprek of tijdens een persoonlijke afspraak online, bij ons op kantoor in Den Haag of bij u thuis."