blij meisje met rode trui

Maak elke dag hét verschil

Voor ieder kind dat hulp nodig heeft

Gezond opgroeien. Veilig buiten spelen. Leren op school. Dat willen we toch voor ieder kind, elke dag? Helaas blijft dit voor veel kinderen in de wereld onbereikbaar. Door oorlog, hongersnood, geweld, ziekte of misbruik is het voor hen vechten om te overleven.  

Maar elke dag is een kans om kinderen te geven wat ze nodig hebben: een maaltijd, een warme deken, een schooltas, een veilige plek om te spelen. Al meer dan 329.000 mensen in Nederland doneren maandelijks aan UNICEF. Help jij mee?

Veelgestelde vragen

  • UNICEF is blij met elke gift en helemaal met mensen die ons voor langere tijd structureel steunen. Want als vaste donateur zeg je toe dat je bijdrage niet incidenteel maar structureel is. Hierdoor kan UNICEF investeren in hulp van een blijvend karakter, vooral daar waar hulp het hardst nodig is. Als vaste donateur van UNICEF draag je bij aan wereldwijde structurele kinderhulp, waardoor we kinderen echt een beter leven kunnen geven. We houden onze leden op de hoogte van de resultaten. 

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2023 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 19 procent. 

  • Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder