blij meisje met rode trui

Maak elke dag hét verschil

Voor ieder kind dat hulp nodig heeft

Gezond opgroeien. Veilig buiten spelen. Leren op school. Dat willen we toch voor ieder kind, elke dag? Helaas blijft dit voor veel kinderen in de wereld onbereikbaar. Door oorlog, hongersnood, geweld, ziekte of misbruik is het voor hen vechten om te overleven.  

Maar elke dag is een kans om kinderen te geven wat ze nodig hebben: een maaltijd, een warme deken, een schooltas, een veilige plek om te spelen. Al meer dan 329.000 mensen in Nederland doneren maandelijks aan UNICEF. Help jij mee?

Veelgestelde vragen

  • UNICEF is er voor ieder kind. Niet alleen tijdens een crisis, maar ook daarna. Door hulp van een blijvend karakter aan kinderen te geven, bereiken we meer. Dit betekent dat we bij acute ondervoeding voor levensreddende, therapeutische voeding zorgen én ons hard maken voor het verbeteren van het voedingsbeleid van overheden. Dat we zorgen voor de opvang van kinderen op de vlucht én zorgen dat school gewoon door kan blijven gaan. Noodhulp en structurele hulp zijn bij UNICEF onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met jouw maandelijkse steun help je ons om kinderen elke dag vooruit te helpen. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil. Voor nu én morgen.

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2023 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 19 procent. 

  • Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder

Voor nu én morgen 

Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Helaas worden we nog elke dag geconfronteerd met harde cijfers: 

  • Elke dag overlijden zo'n 1.300 kinderen als gevolg van diarree. 
  • Elke dag vechten 1.440 kinderen tegen ernstige acute ondervoeding. 
  • Elke dag gaan 7 miljoen kinderen niet naar school omdat zij op de vlucht zijn. 

Voor ieder kind dat niet gezond en veilig opgroeit en zich niet goed kan ontwikkelen, komt UNICEF in actie. Dit doen we al meer dan 75 jaar, wereldwijd. We geven noodhulp én structurele hulp. We voeden, scholen en beschermen jaarlijks miljoenen kinderen. Allemaal met hulp van mensen zoals jij.  

Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil. Voor nu én morgen.