blij meisje met rode trui

Maak elke dag hét verschil

Help kwetsbare kinderen in nood

Elke dag zijn er kinderen die moeten vechten voor hun leven. Kinderen die dringend eten nodig hebben, die geen schoon water krijgen, die ernstige ziektes oplopen of door een ramp of oorlog hun huis en familie zijn kwijtgeraakt. Elke dag staan deze kinderen voor enorme uitdagingen.  

Maar elke dag kun jij ze helpen hier doorheen te komen. Maak als donateur van UNICEF hét verschil voor kwetsbare kinderen, wereldwijd. Al voor € 12,- per maand verzeker je 160 kinderen van de zorg en voeding die ze nodig hebben.  

Aanmelden duurt maar enkele minuten. Het verschil dat jij maakt voor de kinderen, telt voor de rest van hun leven. Help mee.

Veelgestelde vragen

  • UNICEF is blij met elke gift en helemaal met mensen die ons voor langere tijd structureel steunen. Want als vaste donateur zeg je toe dat je bijdrage niet incidenteel maar structureel is. Hierdoor kan UNICEF investeren in hulp van een blijvend karakter, vooral daar waar hulp het hardst nodig is. Als vaste donateur van UNICEF draag je bij aan wereldwijde structurele kinderhulp, waardoor we kinderen echt een beter leven kunnen geven. We houden onze leden op de hoogte van de resultaten. 

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2022 € 0,73 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 27 procent.

  • Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder

Voor kinderen als Malak

Malak

De 2-jarige Malak uit Syrië is door de oorlog al bijna haar hele leven op de vlucht. Toen ze bij ons aankwam, was ze zwak en ondervoed. Haar weerstand was bijzonder slecht en ze was niet in staat om te eten. Na twee maanden therapeutische voeding en zorg, werd Malak langzaam weer zichzelf. Haar moeder kan opgelucht adem halen.

“De meeste mensen hebben last van ademhalingsproblemen als gevolg van de strenge winter. Er is tekort aan brandstof om te verwarmen, slechte voeding en nog vele andere redenen.”

Salam (55), kinderarts in UNICEF gezondheidscentrum in Syrië

Maak elke dag hét verschil

Ja, ik help mee