Help mee voor een betere wereld voor kinderen

Het UNICEF Experienceteam

Het Experienceteam is een uniek team van UNICEF dat als doel heeft om je te verbinden met de kinderen in de wereld die hun stem niet kunnen laten horen. Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je een van onze teamleden op straat of aan de deur bent tegengekomen. Het team bestaat uit een groep van gepassioneerde fondsenwervers die al hun energie steken in het helpen van kinderen door het publiek te verbinden met het werk van UNICEF. We hopen dat je een fantastisch gesprek met ons teamlid hebt gehad.

Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil!

Samen met donateurs zoals jij beschermen, voeden en scholen we elk jaar miljoenen kinderen. We helpen kinderen overleven in acute noodsituaties en zorgen voor langdurige, structurele oplossingen voor een betere toekomst. Dankzij jouw steun is er levensreddende hulp en hoop voor kinderen en hun families. Samen zorgen we ervoor dat ieder kind, kind kan zijn. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil, voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal!

Doneren kan bij UNICEF eenmalig, maar bijvoorbeeld ook maandelijks. Dankjewel!

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2022 € 0,73 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 27 procent.

  • Heel veel! Je hulp is hard nodig. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, een actie starten of steunen. 

  • Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder

Voor ieder kind

Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Wereldwijd groeien te veel kinderen nu nog op in slechte omstandigheden. Kinderen zijn ondervoed, gaan niet naar school, zijn op de vlucht, in nood of gaan gebukt onder geweld of armoede. In Jemen heerst bijvoorbeeld een rampzalige hongersnood, in Ethiopië zijn kinderen nog steeds de dupe van conflict, op Lesbos zijn de omstandigheden in het vluchtelingenkamp onacceptabel voor kinderen en door de coronacrisis lopen kinderen wereldwijd ernstige ontwikkelingsachterstanden op. En dat zijn nog maar een paar van vele voorbeelden.