Madagaskar

Geef kinderen in Madagaskar een groene toekomst

Madagaskar is een van de armste landen ter wereld en staat in de top-4 van landen die het hardst worden geraakt door klimaatverandering. In het zuiden heerst steeds vaker extreme droogte, waardoor toch al kwetsbare oogsten mislukken en de voedselzekerheid nog verder afneemt. 

Met jouw steun maakt UNICEF 20 dorpen in Madagaskar bestand tegen klimaatverandering. Daarmee bereiken we zo’n 25.000 kinderen. De dorpen krijgen onder meer toegang tot:  

✔ schoon (drink)water via watersystemen op zonne-energie 

✔ ecologische toiletten die werken zonder water 

✔ duurzame elektriciteit   

Doneer nu aan UNICEF en draag bij aan een beter toekomstperspectief voor de kinderen in Madagaskar! 

  • Djoser gelooft dat kinderen de sleutel zijn voor een betere toekomst, daarom werken wij al sinds 1993 samen met UNICEF. De kinderrechtenorganisatie van de VN zet zich wereldwijd in om de leefomstandigheden van kinderen structureel te verbeteren. UNICEF kan dit werk doen dankzij bijdragen van regeringen, particulieren en bedrijven zoals Djoser. Samen met UNICEF wil Djoser ervoor zorgen dat ieder kind, kind kan zijn. Altijd en in alle landen waar we naartoe reizen, zoals Madagaskar.

  • UNICEF geeft wereldwijd hulp aan kwetsbare kinderen, en daarbij hebben we jouw hulp hard nodig. We krijgen geen geld van de Verenigde Naties, dus we kunnen ons werk alleen doen met de bijdragen van particulieren, bedrijven en overheden. We geven overal in de wereld hulp om de levens van kinderen structureel te verbeteren: door onderwijs, gezondheidszorg en kinderbescherming te ondersteunen. Bij noodsituaties komen we snel in actie. Dankzij de bijdragen van onze donateurs!   

  • Madagaskar is één van de grootste eilanden ter wereld. Het staat bekend om de prachtige natuur en biodiversiteit. Maar het eiland is helaas ook heel kwetsbaar voor extreme weersomstandigheden. In het (zuid)oosten komen steeds vaker cyclonen, ernstige regenval en overstromingen voor. Terwijl het zuiden juist steeds vaker en langer met ernstige droogte te maken heeft. Daarnaast is het ook een van de armste landen ter wereld. Maar liefst 42% van de kinderen onder de 5 jaar is ondervoed. Veel uitdagingen bij elkaar, en juist daarom is UNICEF aanwezig.