senior met computer aan tafel

De acceptgiro verdwijnt: andere betaalmethodes

Per 1 juni 2023 verwerken de banken geen acceptgiro's meer, omdat het gebruik van acceptgiro's de laatste jaren flink afgenomen is. Gelukkig zijn er - vaak makkelijkere - alternatieven om uw donatie te doen. Wij helpen u graag om een betaalmethode te kiezen die het beste bij u past.

U kunt op de volgende manieren uw donatie in orde maken: 

Liever telefonisch contact?

Komt u er niet uit of is online overmaken niets voor u? Dan kunt u natuurlijk altijd bellen met onze Klantenservice. We helpen u graag met uw donatie.

Naar onze klantenservice

Zelf overmaken via internetbankieren of mobielbankieren

U kunt zelf een overschrijving invoeren in Internet bankieren of in uw bankieren app, zoals elke andere betaling die u online of via de app doet. Het verkorte gironummer 121 van UNICEF wordt in een internetbankieromgeving automatisch omgenummerd. Voor goede doelen is een uitzondering gemaakt voor wat betreft het verplichte gebruik van IBAN-nummers. Voor de volledigheid is dit ons IBAN-nummer: NL86 INGB 0000 0001 21.

Via onze website

U ziet rechtsbovenaan elke pagina van onze website een oranje DONEREN-knop. Als u hierop klikt, maakt u uw donatie in een paar stappen in orde. Dit kan zowel via internetbankieren of via de mobielbankieren app van uw bank.

Scan de QR-code op de brief

Op onze brieven staat altijd een QR-code. Een QR-code is een soort barcode, maar dan een vierkant blok met zwarte en witte kleine blokjes.

Zo werkt het betalen met een QR-code: 

  1. Open de camera van uw smartphone of tablet en houd de smartphone of tablet voor de QR-code, net alsof u een foto maakt van de QR-code (bij oudere smartphones heeft u wellicht nog een QR-code scanner app nodig). 
  2. U ziet een geel balkje in beeld verschijnen. Tik hierop, en u wordt dan automatisch naar een webpagina van UNICEF geleid met meer informatie en de mogelijkheid om via die pagina uw donatie in orde te maken.
  3. Volg de aangegeven stappen en u betaalt via de mobielbankieren app van uw bank. Als u geen app heeft, betaalt u via internetbankieren.

Overschrijvingskaart van uw bank gebruiken

Wilt u bankieren zonder internet? De meeste grote banken hebben nog papieren overschrijvingskaarten die u kunt invullen en opsturen. Vraag het na bij uw eigen bank wat de mogelijkheden zijn, of check het op de site van uw bank.