Toneel is goed voor de ontwikkeling van Patrick Toneel is goed voor de ontwikkeling van Patrick

Een podium voor kinderen wereldwijd

De UNICEF-Theatermaand

Een avond theater is een belevenis in een andere wereld; in een verhaal. Tijdens de UNICEF-theatermaand in oktober delen wij verhalen over hoe we kinderen in nood laten dromen van een wereld vol mogelijkheden.

Doet jullie theater mee?

Doe mee aan de UNICEF-Theatermaand

Meld jullie theater aan

Geef kinderen die moeten vluchten voor geweld of natuurrampen hoop en uitzicht op een betere toekomst. Met hoophulp. Dat is naast de levensreddende hulp ook hulp voor de lange termijn. Zoals psychosociale steun en onderwijs voor kinderen op de vlucht en in conflictgebieden, of voor kinderen die een ramp hebben overleefd. 

De helende kracht van creativiteit en expressie geeft juist deze kinderen hoop. Tekenen, theater, praten, leren en spelen: het zijn manieren om te verwerken en te groeien. 

11-jarige Samar speelt op een denkbeeldige viool die ze moest achterlaten, Soedan

Ze waren bij familieleden toen de 11-jarige Samar de Soedanese hoofdstad Khartoum moest ontvluchten. Haar viool thuis ophalen, lukte niet meer. Ze wordt verdrietig als ze eraan terugdenkt. Maar Samar laat zich de muziek niet afpakken.

In het lege schoolgebouw waar het meisje nu met haar familie woont, doet ze vaak alsof ze met haar geliefde instrument optreedt. Haar vader zingt dan mee, terwijl hij neuriet en drumt. En Samar speelt vol overgave op haar onzichtbare viool. “Ik zie de viool voor me als ik teken, dans of zing. De viool is mijn vriend. Mijn hoop.”

Doen jullie mee aan de UNICEF-theatermaand?

1 oktober 2024 start de UNICEF-theatermaand. In deze maand is UNICEF, net als vorig jaar, aanwezig in zoveel mogelijk theaters in Nederland. Tijdens de UNICEF-theatermaand willen we het werk van UNICEF zichtbaar maken. Welke projecten zijn er? Waarom is muziek, dans en toneel zo belangrijk voor kinderen?

Samen met jullie theater willen we de krachten bundelen en laten zien hoe belangrijk een podium is voor de ontwikkeling van kinderen wereldwijd en voor de toekomst van ons allemaal. 

De UNICEF-theatermaand biedt jouw theater de mogelijkheid om te laten zien dat jullie maatschappelijk betrokken zijn. De bezoekers komen op een informele manier in aanraking met het werk van UNICEF. Er worden geen donateurs geworven, wél is er een leuke win-actie in samenwerking met Podium Cadeaukaart. 

Net als vorig jaar steunt Podium Cadeaukaart de UNICEF-theatermaand en stelt daarom 100 cadeaukaarten, elk t.w.v. € 40,-, beschikbaar. Deze kaarten worden verloot door middel van een winactie onder de bezoekers van alle deelnemende theaters

Doe mee aan de UNICEF-Theatermaand

Ons theater doet mee!

Wat betekent meedoen aan de UNICEF-theatermaand precies?  

  • Vrijwilligers van UNICEF zijn gedurende 1 voorstelling welkom in jouw theater in de maand oktober.
  • In de foyer zijn we aanwezig met een bescheiden stand en informeren we bezoekers over het werk van UNICEF en vertellen we hoe belangrijk (culturele) ontwikkeling en zelfontplooiing is voor kinderen wereldwijd.
  • UNICEF faciliteert een winactiepagina en per theater worden er 4 Podium Cadeaukaarten verloot.
  • Jullie worden gevraagd te helpen door de flyers met hierop de winactie aan de theaterbezoekers mee te geven.
  • De winactie loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2024, dus de flyers mogen ook op andere dagen weggegeven worden.
  • Je ontvangt van UNICEF een communicatiepakket (medio augustus) met visuals en teksten welke je kunt gebruiken voor jullie social kanalen en/of nieuwsbrief en daarnaast krijg je een video over het werk van UNICEF om in de theaters te vertonen tijdens de UNICEF-theatermaand.