Toneel is goed voor de ontwikkeling van Patrick

Doe je mee aan de UNICEF-theatermaand?

Een van de belangrijkste pijlers van het werk van UNICEF is goed onderwijs. Voor ieder kind. Overal en altijd. Onderwijs is namelijk dé sleutel tot de ontwikkeling van een kind.  

Maar, wat we vaak vergeten, is dat onderwijs verder gaat dan de schoolbanken. Leren en ontwikkelen gaat ook over het uiten van creativiteit. Het inzetten van unieke talenten. Met muziek, dans en toneel kunnen deze talenten ontwikkeld worden zodat ieder kind alles uit zichzelf kan halen wat erin zit. Hier vertellen we graag meer over. En waar kunnen we dat beter doen dan in het theater? UNICEF is er voor iedere kleine pianospeler en ballerina.

Kinderen uit Polen en Oekraïne spelen samen een toneelstuk

Meisjes uit Polen en Oekraïne spelen de hoofdrol in het kinderspel in de door UNICEF gesteunde kleuterschool. De 6-jarige Anna vluchtte met haar moeder uit Oekraïne naar Białystok. 

De kleuterschool is een veilige en kindvriendelijke plaats, waar 163 kinderen uit Polen, Oekraïne en Wit-Rusland spelen, leren, deelnemen aan leuke activiteiten en samen tijd doorbrengen 

Doe je mee aan de UNICEF-theatermaand?

1 oktober 2023 start de UNICEF-theatermaand. In deze maand is UNICEF, net als vorig jaar, aanwezig in zoveel mogelijk theaters in Nederland. Tijdens de UNICEF-theatermaand willen we het werk van UNICEF zichtbaar maken. Welke projecten zijn er? Waarom is muziek, dans en toneel zo belangrijk voor kinderen? 

Samen met jouw theater willen we de krachten bundelen en laten zien hoe belangrijk een podium is voor de ontwikkeling van kinderen wereldwijd en voor de toekomst van ons allemaal.  

De UNICEF-theatermaand biedt jouw theater de mogelijkheid om te laten zien dat jullie maatschappelijk betrokken zijn. De bezoekers komen op een informele manier in aanraking met het werk van UNICEF. Er worden geen donateurs geworven, wél is er een leuke win-actie in samenwerking met Podium Cadeaukaart.  

Net als vorig jaar steunt Podium Cadeaukaart de UNICEF-theatermaand en stelt daarom 100 cadeaukaarten, elk t.w.v. € 40,-, beschikbaar. Deze kaarten worden verloot door middel van een winactie onder de bezoekers van alle deelnemende theaters.  

Geïnteresseerd? Meld je direct aan bij Kim Bekkers
Er is capaciteit voor 20 deelnemende theaters. 

Kinderen in Syrië leren door te dansen

In 2022 ondersteunde UNICEF het herstel van 55 scholen in heel Syrië. Op deze afbeelding trainen schoolkinderen voor een groepsdans op de binnenplaats van de Arabistan school in Aleppo, Syrië. Het hoofd van de school Najah: rekening houden met de belangen van de leerlingen en streven naar verbetering van de kwaliteit van het onderwijs voor de kinderen zijn mijn belangrijkste prioriteiten.

Wat betekent meedoen aan de UNICEF-theatermaand precies?  

  • Vrijwilligers van UNICEF zijn gedurende minimaal 2 voorstellingen welkom in jouw theater in de maand oktober. 

  • In de foyer zijn we aanwezig met een stand en informeren we bezoekers over het werk van UNICEF en vertellen we hoe belangrijk (culturele) ontwikkeling en zelfontplooiing is voor kinderen wereldwijd. 

  • Dagelijkse dillema's uit ons werk nemen we mee en de bezoeker kan meedenken over de verdeling. Bij UNICEF staan we namelijk dagelijks voor de keuze: waar gaat de donatie naartoe? Het ondervoede kind of het kind op de vlucht? We laten iedereen graag mee denken.

  • UNICEF faciliteert een winactiepagina en per theater worden er 5 Podium Cadeaukaarten verloot.

  • Onze vrijwilligers leggen voor de voorstelling flyers met hierop de winactie op de stoelen in de zaal. 

  • De winactie loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2023.

  • Je ontvangt van UNICEF een communicatiepakket (medio augustus) met visuals en teksten welke je kunt gebruiken voor jullie social kanalen en/of nieuwsbrief en daarnaast krijg je een video over het werk van UNICEF die speciaal gemaakt is om in de theaters te vertonen tijdens de UNICEF-theatermaand. 

Meld jouw theater aan 

Wil je jouw theater opgeven voor de UNICEF-theatermaand? Stuur dan z.s.m (maar uiterlijk voor 1 juni 2023) een e-mail naar Kim Bekkers op kbekkers@unicef.nl. Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht!