Thema's

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Met het VN-kinderrechtenverdrag in de hand en samen met alle betrokken partijen in een land zetten we ons in voor kinderen.  Alle themagebieden waarop wij werken komen altijd samen. Want onderwijs heeft pas zin als een kind gezond is, goed gegeten heeft en als het opgroeit in een beschermde omgeving.

UNICEF heeft vijf themagebieden: zorg, bescherming, onderwijs, hiv en aids, en samenwerking en lobby. Ook biedt UNICEF noodhulp, waar we ons in zetten voor onder andere gezondheidszorg, water en sanitaire voorzieningen, voeding, scholing en bescherming van alle kinderen. Dit doen we niet alleen, maar in samenwerking met partner organisaties. UNICEF coördineert alle noodhulp op de gebieden van water en sanitatie, voeding, onderwijs en kinderbescherming.

ZorgEen gezond leven begint al in de buik van de moeder. Vanaf dat eerste begin zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat alle kinderen de kans krijgen gezond op te groeien.

UNICEF en zorg

Onderwijs UNICEFOp school begint de hoop. De hoop om op een dag de mensen om je heen te helpen door dokter of leraar te worden. De hoop om zelf iets in het leven te kunnen bereiken.

UNICEF en onderwijs

Bescherming UNICEFErvoor zorgen dat ieder kind op deze wereld veilig opgroeit is een immense taak. Toch is dat ons doel. Ons belangrijkste wapen in deze strijd is het Verdrag voor de Rechten van het Kind. 

UNICEF en bescherming

HIVen AIDSIedere dag verliezen kinderen wereldwijd een of beide ouders aan de ziekte aids. Ook raken veel kinderen zelf geïnfecteerd met hiv. We zetten ons in om nieuwe infecties te voorkomen, iedere dag opnieuw met als doel: een hiv-vrije generatie.

UNICEF en hiv en aids

LobbyVeel verbeteringen voor kinderen beginnen met beter beleid en afstemming op internationaal en nationaal niveau. Daarom zijn samenwerken en lobby heel belangrijk voor UNICEF.

UNICEF en samenwerking en lobby

 
-->