Goed onderwijs voor kinderen in Ivoorkust

Help kinderen in Ivoorkust!

Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic uit hoofdstad Yamoussoukro terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Slechts 5 procent van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door jongeren en vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.

Met het programma Plastic Bricks versterkt UNICEF het leven van kinderen, jongeren en vrouwen in Ivoorkust door plastic afval te recyclen tot bouwstenen voor klaslokalen. Zodat meer kinderen in Ivoorkust naar school kunnen gaan. Lees ook de Veelgestelde vragen over Plastic Bricks.

Mede dankzij de steun van bedrijven zijn er tot nu toe 64 klaslokalen gebouwd. Maar we zijn er nog lang niet! Eind 2022 hebben wij als doel om 528 klaslokalen te bouwen.

Helpt u mee om ons doel te halen?

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2023 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 19 procent. 

  • Heel veel! Je hulp is hard nodig. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, een actie starten of steunen. 

  • Ja, natuurlijk kan dat. Het IBAN-nummer is NL09INGB0000002768. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder