oma met kleinkinderen

Kleur en puzzel met het UNICEF-Doeboek

Vraag hier het Doeboek aan

✓ Leerzame activiteit
✓ Leuk om samen te doen
✓ Leer spelenderwijs over de rechten van het kind
✓ Met puzzels en kleurplaten  

Zoekt u een originele activiteit voor de oppasdag van uw kleinkind? 

Puzzel en kleur dan met uw kleinkind samen in het unieke UNICEF-Doeboek en leer op elke pagina over kinderrechten. Leerzaam voor grootouder en kleinkind!

U ontvangt het gratis Doeboek in uw email of u kunt hem meteen downloaden. Het UNICEF-Doeboek is gemakkelijk uit te printen op A4-formaat.

  • We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9 tot 17 uur via 088 - 444 96 66 (lokaal tarief).
    U kunt ook mailen naar info@unicef.nl
    Meer informatie en het contactformulier vindt u op de contactpagina.

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes. Mede dankzij UNICEF staat wereldwijd 90 procent van alle kinderen ingeschreven bij een school, in 1960 was dit nog maar 48 procent. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent nu. Sinds 1990 hebben 2 miljard mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater, 89 procent van de wereldbevolking heeft nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten

hand knutsel

Speelse manier leren over kinderrechten

Wist u dat ieder kind het recht heeft om te rusten, ontspannen, spelen en deel te nemen aan culturele en creatieve activiteiten? Dat is waarom we dit Doeboek hebben gemaakt voor u en de (klein)kinderen. Om samen van te genieten én op een speelse manier meer te leren over kinderrechten.

Kinderen hebben diverse rechten, zoals het recht op leven, veiligheid, familie, identiteit, expressie, bescherming tegen geweld, en nog vele andere. Deze rechten gelden voor alle kinderen op de wereld.

Convention on the Rights of the Child

Om kinderen de kans te bieden zich volledig te ontwikkelen en de best mogelijke toekomst te hebben, moeten hun rechten worden beschermd. Deze rechten staan beschreven in de The Convention on the Rights of the Child, een wettelijk geborgen belofte van wereldleiders om ieder kind te beschermen en hun rechten te realiseren.