interactief spelen in Bangladesh

UNICEF-Puzzel Mikro Gids

Leuk dat u meedoet aan de puzzel-actie van UNICEF in de Mikro Gids! Hopelijk komen de herinneringen terug aan uw tijd op school als u de puzzelwoorden las. Realiseert u zich ook hoe belangrijk onderwijs voor uw toekomst was? Want waar was u zonder Aap, Noot, Mies?  

Onderwijs is de sleutel

Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind. Het leert kinderen lezen, schrijven en rekenen. Maar onderwijs is méér dan dat: het biedt een toekomst, het is een ontsnapping aan armoede, en biedt in noodsituaties een veilige plek om te leren en te spelen. Met een optionele donatie kunt u de kansen die u heeft gekregen, doorgeven. Alvast bedankt. 

Onze resultaten op het gebied van onderwijs, voor nu en morgen:

 • In 2022 kregen totaal 28,3 miljoen kinderen lesmaterialen zoals rugzakken, pennen en schriften.  
 • Meer dan 37 miljoen kinderen die niet (meer) naar school gingen, kregen dankzij UNICEF wel toegang tot onderwijs.
 • Meer dan 13,6 miljoen kinderen kregen toegang tot onderwijs via digitale platforms.

U ontvangt het goede antwoord in uw e-mail en direct na uw inzending.

 • Deze puzzel is georganiseerd door en ter promotie van UNICEF Nederland. Wij zijn gevestigd op Bezuidenhoutseweg 74, 2594 AW in Den Haag.

  Deelname aan dit promotionele kansspel is mogelijk binnen de aangegeven periode, van 14 mei 2024 tot en met 27 mei 2024. Om deel te nemen aan dit promotionele puzzel, dient u uw oplossing te sturen naar de daarvoor bestemde landingspagina voordat de einddatum van het kansspel is verstreken. U ontvangt vervolgens een bevestigingsmail van uw deelname. Houd er rekening mee dat eventuele communicatiekosten kunnen gelden, met een maximum van €0,45 per deelname. 

  Er is een prijs te winnen, namelijk een HEMA Bon met een totale waarde van 100 euro. De winnaar wordt willekeurig gekozen uit alle geldige deelnemingen die tijdens de actieperiode zijn ontvangen. Dit gebeurt door middel van een geautomatiseerd proces in 1 trekking, die plaatsvindt op 28 mei. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats voor 1 juni. Minderjarige deelnemers tot 16 jaar dienen toestemming te verkrijgen van een ouder voordat zij kunnen deelnemen aan het kansspel. Eventuele kansspelbelasting wordt ingehouden conform de geldende wetgeving. 

  Voor meer informatie over de algemene spelvoorwaarden, de klachtenprocedure en andere relevante informatie met betrekking tot dit promotionele kansspel, kunt u terecht op onze website of kunt u contact met ons opnemen via de verstrekte contactgegevens. Wij verzekeren u dat wij handelen in overeenstemming met de geldende gedragscode voor promotionele kansspelen. 

 • Ten gunste van UNICEF is een HEMA-cadeaubon ter waarde van 100 euro ter beschikking gesteld. De cadeaukaart is zowel online op hema.nl als offline in alle HEMA-winkels te besteden, en is ook nog eens onbeperkt geldig.

 • U kunt deelnemen tot en met maandag 27 mei. Inzendingen na die datum maken geen kans meer op de te winnen prijs.

 • Nee, dat hoeft niet. UNICEF stelt het uiteraard enorm op prijs wanneer men een bijdrage levert aan kinderen wereldwijd.

 • U kunt deelnemen tot en met maandag 27 mei. Inzendingen na die datum maken geen kans meer op de te winnen prijs.

 • Al 75 jaar maakt UNICEF zich sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes. Mede dankzij UNICEF staat wereldwijd 90 procent van alle kinderen ingeschreven bij een school, in 1960 was dit nog maar 48 procent. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent nu. Sinds 1990 hebben 2 miljard mensen toegang gekregen tot schoon drinkwater, 89 procent van de wereldbevolking heeft nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten

Jongen in klaslokaal Jemen

Geweld in Jemen dwong Ahmed (12) te vluchten. Hij kwam terecht in de Al-Hamzi school: een afgebrokkeld gebouw, waar de sporen van geweld duidelijk zichtbaar zijn. Toch vindt hij hier een stukje veiligheid. Want dankzij noodonderwijs van UNICEF heeft hij weer een veilige plek om naar school te gaan. Onderaan de streep is onderwijs namelijk méér dan alleen leren. 
 
Want door onderwijs ontwikkelen kinderen vaardigheden om hun land en leven in de toekomst weer op te bouwen. Het biedt ze perspectief op een toekomst, waardoor de kans kleiner is dat zij aansluiten bij criminele of gewapende groepen.