Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?
“Kwetsbare kinderen hebben nu je hulp nodig”
Geen les, geen eten, geen inentingen: de coronacrisis heeft voor miljoenen kinderen wereldwijd ingrijpende en vaak levensbedreigende gevolgen. UNICEF werkt aan oplossingen, zodat scholen weer open kunnen en kinderen die nog thuis moeten blijven op afstand kunnen leren. We zorgen ervoor dat scholieren hun handen kunnen wassen en geven zorgverleners beschermende kleding, zodat zij kinderen veilig kunnen inenten tegen ziektes als mazelen en polio.
Het is alle hens aan dek voor kinderen in de hele wereld. Loods hen door de coronacrisis en steun UNICEF. Omdat we nog niet weten wanneer de crisis achter de rug zal zijn, stoppen je donaties na 12 maanden. In de tussentijd lever je een bijdrage aan bijvoorbeeld:
Met je bijdrage maak je een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal!
RSIN (Fiscaal): 0034.17.177 B01
Dit speciale lidmaatschap is voor donateurs die kwetsbare kinderen door de coronacrisis willen loodsen. Het loopt na 12 maanden automatisch af.
UNICEF werkt in 190 landen aan de bestrijding van corona. Dat doen we samen met de WHO, overheden en andere partners.
We noemen kinderen niet voor niets de onzichtbare slachtoffers van deze crisis. Ze lijken inderdaad het minst vatbaar, maar voor hen zijn de gevolgen van een wereldwijde pandemie enorm. Door de crisis vallen de basiselementen voor een goede toekomst van een kind weg, van onderwijs tot basiszorg en van gezonde voeding tot een veilig thuis.
In de hele wereld hebben scholen vanwege de coronacrisis hun deuren gesloten. Meer dan 460 miljoen kinderen (één op de drie) vallen wat het volgen van thuisonderwijs betreft buiten de boot, bijvoorbeeld omdat ze geen toegang hebben tot internet. 346 miljoen kinderen missen hun dagelijkse schoolmaaltijd. Vaak is het de enige warme maaltijd die ze op een dag krijgen.
Corona heeft in minstens 68 landen vaccinatieprogramma’s in de war geschopt. Zo’n 80 miljoen jonge kinderen hebben daardoor een grotere kans om ziek te worden en te overlijden aan de gevolgen. Door de economische gevolgen van de crisis, nu en in de toekomst, zullen miljoenen kinderen in nog meer armoede leven. En verminderde toegang tot voedsel betekent nog veel meer chronisch en acuut ondervoede kinderen.
Samen met de WHO, met overheden en met andere partners werkt UNICEF hard om het virus te stoppen en de effecten op publieke diensten en de meeste kwetsbare gemeenschappen te beperken. De prioriteiten zijn het beperken van het aantal besmettingen – door voorlichting en het leveren van hygiënische en medische middelen – en het verkleinen van de impact van deze crisis op kinderen, jongeren en hun verzorgers. Ook werkt UNICEF in meerdere landen samen met de overheid om onderwijsprogramma’s op te zetten, om ervoor te zorgen dat kinderen thuis kunnen blijven leren. UNICEF biedt ook psychosociale zorg en financiële steun voor families die door de crisis nog meer in armoede leven.
We zijn er in deze crisis ook voor kinderen in Nederland. Onze jarenlange ervaring met crisissituaties delen we nu met het Nederlandse publiek. Ook geven we extra aandacht aan de situatie van de meest kwetsbare kinderen in Nederland, waaronder kinderen in asielzoekerscentra en kinderen op de Cariben. Dat doen we voor en achter de schermen.