Gezonde verwentips voor kinderen

Getest in de praktijk: de lekkerste gezonde kindersnacks!

Download nu het gratis online boekje 'Lekker gezond'. Hierin delen (groot)ouders de beste geheimen om eten voor kinderen leuk, lekker én gezond te maken. Met recepten en tips die zijn getest in de praktijk. Wilt u kinderen wereldwijd ook goede voeding geven? Dan kunt u een bijdrage bij uw aanvraag doen. Namens de kinderen alvast hartelijk dank.

U kunt direct aan de slag want u krijgt dit unieke boekje na het invullen van enkele gegevens meteen te zien. We sturen het ook naar uw email. Veel plezier!

  • Zeker, u kunt het boekje ook afdrukken. U ontvangt in uw email een link naar de printvriendelijke versie van het online boekje. Deze printvriendelijke versie bevat minder gekleurde vlakken en bespaart u printinkt. 

  • Wereldwijd zijn 200 miljoen kinderen ondervoed, chronisch en acuut. Door de wereldwijde voedingscrisis ligt ondervoeding voor meer kinderen op de loer. Kinderen die niet goed gevoed zijn, hebben bijvoorbeeld moeite om zich te ontwikkelen en een verhoogd risico op infectie en overlijden als ondervoeding doorslaat naar acuut ernstige ondervoeding.

    UNICEF werkt met een unieke combinatie van structurele hulp en noodhulp. Met behandeling en preventie pakt UNICEF ondervoeding aan, voor nu én morgen. Zo vergroten ze de kennis over voeding bij ouders door moedersteungroepen en trainen ze zorgverleners in het identificeren en behandelen van ondervoeding bij kinderen. UNICEF helpt deze kinderen met onder andere levensreddende therapeutische voeding zoals Plumpy’Nut©.

    Ook in Nederland maakt UNICEF zich sterk voor een gezonde voedselomgeving. Zo zet UNICEF zij zich in om reclames voor ongezonde frisdrank, snoep en snacks aan banden leggen en een betaalbaar gezonder aanbod aan eten en drinken voor kinderen te realiseren. 

Lekker Gezond

‘Lekker gezond’ bevat gezonde recepten die een hit zijn bij kinderen, interessante weetjes over voeding voor kinderen wereldwijd en leuke opstekers van een voedingsdeskundige.

‘Lekker gezond’ bevat gezonde recepten die een hit zijn bij kinderen, interessante weetjes over voeding voor kinderen wereldwijd en leuke opstekers van een voedingsdeskundige.

‘Lekker gezond’ is samengesteld na een oproep van UNICEF en Zin Magazine aan de lezers van het tijdschrift. Nadenken over gezond eten, zelfs als je kinderen ‘even iets lekkers geeft’, wint steeds meer terrein. Dat blijkt ook uit de overweldigende respons die wij kregen. Gezonde kindersnacks zijn populair.

Voeding voor kinderen wereldwijd

Helaas zijn veel kinderen over de wereld nog niet goed gevoed. Eén op de twee kinderen wereldwijd mist essentiële voedingsstoffen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Dat uit zich in zichtbare en onzichtbare ondervoeding. 

Meisje fruit

Goede voeding vinden wij bijzonder belangrijk. Het is één van de kernwaarden van UNICEF. Wist u bijvoorbeeld dat UNICEF in 120 landen in de wereld actief is voor gezonde voeding? Bezoek ook onze speciale pagina over voeding om daar meer over te lezen: www.unicef.nl/voeding

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via 088 - 444 96 66 (op werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur).