Flex-doneren: bepaal elke maand jouw impact

Word Flex-donateur van UNICEF

 1. Kies met welk bedrag jij elke maand impact wilt maken
 2. Ontdek in de maandelijkse SMS waar jouw steun aan bijdraagt...
 3. ...en bepaal direct of je die maand doneert of overslaat!

Wil je kinderen wereldwijd helpen, maar zit je liever niet 'vast' aan een maandelijkse donatie? Dan is Flex-doneren iets voor jou! Want als Flex-donateur bepaal jij elke maand of je doneert. Komt het even niet uit? Dan sla je een maand over. Zo steun je kinderen wereldwijd, in de maanden dat het jou uitkomt.

En dat allemaal via je mobiele telefoon! Met een maandelijkse SMS vanuit UNICEF krijg je meer informatie over het aankomend incasso-moment, vertellen we waar jouw donatie onder andere aan bijdraagt én krijg je de keuze die maand even niet te doneren. Informatief, gemakkelijk én snel dus.

Kunnen we op jouw flexibele steun rekenen?

 • Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je van ons een SMS waarin je de mogelijkheid hebt je donatie die maand over te slaan. Als je niets doet, wordt je donatie automatisch afgeschreven. Op deze manier kies je zélf welke maand je steunt. 

 • Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Hierin verwelkomen we je als Flex-donateur en geven we je nog wat aanvullende informatie. Vervolgens gaan we over op SMS: vóór de tiende van elke maand krijg je van UNICEF een SMS met meer uitleg over je donatie en krijg je de kans om je donatie die maand over te slaan.  

 • Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het ontvangen van de SMS en als Flex-donateur hoef je niet terug te sms’en.

 • Het ontvangen van de SMS is essentieel als je Flex-donateur bent. Hierin staat informatie over het aankomend incasso, de besteding van je gift én krijg je de mogelijkheid je donatie die maand over te slaan. Wil je géén SMS'jes meer ontvangen? Word dan structureel donateur en blijf grote impact maken voor kinderen wereldwijd!

 • Vóór elke 10e van de maand ontvang je van ons een SMS. Via de link in het SMS-bericht kun je kiezen de donatie die maand over te slaan. De donatie wordt die maand niet afgeschreven. Let op: de link is 48 uur geldig, daarna is het niet meer mogelijk om je donatie over te slaan. 

 • Dat kan! Neem telefonisch contact op met onze klantenservice via 088 444 96 66 (lokaal tarief). Ons team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur en helpt je graag verder.  

 • Of je nu flexibel steunt of structureel; in beide gevallen ben je donateur van UNICEF. Het verschil is dat je bij Flex-doneren de mogelijkheid hebt je donatie die maand over te slaan. Bij structureel doneren steun je doorlopend en wordt je donatie altijd automatisch afgeschreven. 

  Niet alleen voor jou als donateur zit er verschil in flexibel doneren of structureel doneren, voor UNICEF evengoed. Voor Flex-doneren hebben we namelijk een ander financieel plaatje. Denk aan de kosten die we hebben aan het versturen van de SMS, of het missen van donaties als een donateur ervoor kiest die maand over te slaan. Bij structureel doneren hebben we deze kosten of gemiste donaties niet. Ondanks dat, vinden we het belangrijk dat er voor iedereen een passende manier moet zijn om te doneren, of dit nu flexibel of structureel is.