UNICEF in je testament

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Het opnemen van UNICEF in je testament is één van de manieren om ons te steunen. Daarmee kunnen we blijven werken aan een goede toekomst voor álle kinderen.

Waarom een testament opmaken?

Zonder testament bepaalt de wet naar wie jouw geld gaat na je overlijden. Heb je geen echtgenoot of kinderen, dan erven je ouders, broers en zussen. Als zij er niet (meer) zijn, komen ooms, tantes, neven en nichten aan de beurt. Als je helemaal geen familie hebt, vervalt je nalatenschap aan de staat. Maar je kunt ook zélf bepalen waar jouw erfenis naartoe gaat.

Met uitzondering van de legitieme portie - het minimum deel van de erfenis waarop je eventuele kinderen recht hebben - kun je jouw erfenis zelf verdelen. In Nederland moet je dat vastleggen in een testament.

Waarom UNICEF opnemen in je testament?

Een testament stelt je in staat na uw dood te zorgen voor je nabestaanden of andere geliefde personen. Als je daarnaast UNICEF opneemt in je testament, zorg je bovendien voor de toekomst van de wereld. Zo'n keuze laat zien dat je betrokken bent bij hoe de aarde doordraait, ook als je er niet meer bent. Door UNICEF op te nemen in je testament geef je de kinderen van morgen een kans om zich te ontwikkelen.

Vragen? Bel (070) 33 39 311

Wil je met ons van gedachten wisselen over dit onderwerp of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Wilma van de Griendt van UNICEF via info@unicef.nl of (070) 333 93 33. Al je vragen worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld.

pijl nieuw

Download de brochure

brochure 100In onze brochure kun je rustig nalezen wat het betekent om UNICEF in je testament op te nemen en wat wij met je bijzondere gift voor kinderen kunnen doen. Download de brochure hier.

CBF-keurmerk

logo CBF

UNICEF Nederland bezit het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit geeft aan dat er toezicht is op het bestuur, het beleid, de bestedingen, de fondsenwerving en de verslaglegging van UNICEF Nederland.