Wat wilt u onze kinderen nalaten?

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Kinderen hebben de toekomst. U kunt ons helpen deze toekomst mooi en veelbelovend te maken. Laat na aan onze kinderen, geef hen de kansen die ze verdienen.

Voor ieder mens komt er een moment waarop hij of zij de balans opmaakt en zich afvraagt: "Wat heeft het leven mij tot nu toe gegeven? Besteed ik het op een zinvolle manier? En wat laat ik straks de wereld na?" Misschien dat ook u zichzelf deze vragen stelt, bijvoorbeeld omdat u nadenkt over uw nalatenschap.

KINDEREN HEBBEN DE TOEKOMST

Heeft u zelf kansen gehad in uw leven, of juist niet? Wilt u de kinderen van nu vooruithelpen? Dan kunt u overwegen om UNICEF op te nemen in uw testament. Want kinderen hebben de toekomst. Als u UNICEF benoemt tot erfgenaam, geeft u kinderen over de hele wereld de kansen die ze verdienen.

Natuurlijk is dit niet iets dat u van de ene dag op de andere beslist. Het is een weloverwogen keuze om de kinderen in deze wereld, die Paul van Vliet zo mooi 'onze kinderen' noemt, een veelbelovende toekomst na te laten.

Kleuters in Vietnam

HOE REGELT U UW NALATENSCHAP?

Voor het laten opmaken of wijzigen van een testament, moet u naar een notaris. Samen met hem of haar bepaalt u wat er in uw testament komt te staan. Op www.notaris.nl vindt u een notaris bij u in de buurt.

Nalaten kunt u op verschillende manieren doen, namelijk via een:

Erfstelling

Bij een erfstelling benoemt u UNICEF tot (mede)erfgenaam, zodat wij een bepaald percentage van uw nalatenschap ontvangen. Hoe hoog dat percentage is, bepaalt u zelf. U kunt UNICEF erfgenaam maken naast uw kinderen of andere personen, of UNICEF tot enige erfgenaam benoemen.

Legaat

Met een legaat laat u een vastgesteld geldbedrag, een voorwerp of (onroerend) goed - bijvoorbeeld een kunstwerk, stuk antiek, huis of aandelenportefeuille - na aan een persoon of organisatie. Met een legaat aan UNICEF legt u dus heel precies vast wat wij van u krijgen. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Fonds op naam

Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam en nalatenschap aan een bepaald programma van UNICEF. Bel voor meer informatie 088 444 96 50 of mail naar nalaten@unicef.nl.

WIJ ZIJN U DANKBAAR

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap. Want met uw bijdrage kunnen we veel betekenen voor kinderen wereldwijd.

Aanvragen Brochure Nalaten

 

 

U kunt de brochure 'Neem UNICEF op in uw testament' meteen na uw aanvraag downloaden of hem per post laten toesturen.

Aanvragen Brochure Nalaten

U kunt de brochure 'Neem UNICEF op in uw testament' meteen na uw aanvraag downloaden of hem per post laten toesturen.

WAAROM UNICEF?

Madagaskar Schoolbord

Of ze nou dichtbij wonen of ver weg, alle kinderen van de wereld staan bij ons op nummer één. Daarom bestrijden we alle oorzaken die kinderen ervan weerhouden een goede kindertijd te hebben.

Als u UNICEF opneemt in uw testament, levert u een belangrijke bijdrage aan ons werk. Met uw steun kunnen we de levens van talloze kinderen verbeteren en hen een kans geven op een goede start in het leven. Met UNICEF als erfgenaam laat u kinderen de toekomst na.

LAAT KINDEREN DE TOEKOMST NA

Paul van Vliet:

"Voor mij is het een fijn idee dat ik ook na mijn dood kan bijdragen aan een betere toekomst voor de kinderen van UNICEF.

Daarom laat ik, behalve aan mijn wettelijke erfgenamen, ook geld na aan kinderen in ontwikkelingslanden.

Het maakt niet uit of je rijk of arm bent. Ook met een klein bedrag kan UNICEF veel doen. Dat heb ik tijdens mijn vele reizen voor UNICEF met eigen ogen gezien. Daarom heb ik met een gerust hart UNICEF opgenomen in mijn testament. Doet u dat ook?"

IK NODIG U GRAAG UIT VOOR EEN PERSOONLIJK GESPREK

Annemarie Blok Annemarie Blok, relatiemanager nalatenschappen:

"Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament? Heeft u nog geen testament, of lijkt u het aanpassen van uw testament een grote stap? Ik nodig u graag uit voor een persoonlijk gesprek, waarin ik al uw vragen zal beantwoorden. Samen kunnen we bekijken op welke manier u aan UNICEF zou kunnen nalaten."

EEN TESTAMENT IN VIER STAPPEN

Madagaskar Duimen

Een testament laten opmaken of wijzigen is vrij eenvoudig.

PAUL, DINY EN JOSE

Interviewpauldinyjose

Diny van Norden en José Hogenkamp laten hun geld na aan UNICEF, net als Paul van Vliet.