De wereld brandt. Maar kinderen hebben 'm niet aangestoken.

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Klik op de kaart voor informatie over de verschillende brandhaarden

De wereld brandt

Miljoenen kinderen zijn in nood. Ze worden geconfronteerd met geweld, honger, angst en ziekte. Ze zijn het slachtoffer van een situatie die zij nooit hebben gewild. Lees wat UNICEF doet om de kinderen in nood te helpen.

ebolagebied Centraal-Afrikaanse Republiek Zuid-Soedan Syrië Irak

De gezichten van ebola

ebola-fotoessay_440x200.jpg

Een foto-essay over de impact van ebola in de getroffen gebieden

Witte pakken, zeep, medicijnen en schoon water: ze vormen de kern van de aanpak van ebola. Het dodelijke virus slaat om zich heen en maakt in rap tempo slachtoffers. Duizenden kinderen zijn inmiddels wees geworden. De aanpak van ebola is een grote uitdaging. De angst voor het virus is groot en er is een tekort aan hulpgoederen. En dat terwijl ebola een grote bedreiging vormt voor velen. UNICEF zet alles op alles om te voorkomen dat de miljoenen kinderen in het ebolagebied besmet raken met het virus. We leveren tonnen hulpgoederen en geven voorlichting aan de bevolking.

Noodhulp in beeld

Kinderen zijn het onschuldige slachtoffer van een situatie die zij nooit hebben gewild. Zij hebben nu medische zorg, voeding, onderwijs, water en psychosociale hulp nodig.

Berichten vanuit de brandhaarden

UNICEF helpt Syrische kinderen de winter door   UNICEF strijdt tegen ebola
  
UNICEF strijdt tegen ondervoeding in Zuid-Soedan;   UNICEF helpt kinderen in door conflict verscheurde Centraal Afrikaanse Republiek

Het laatste nieuws