Waarom pakjes nodig zijn

UNICEF heeft een recordbedrag nodig voor humanitaire hulp, onder meer voor kinderen in het Midden-Oosten. Want vandaag de dag zijn 50 miljoen kinderen op de vlucht, een aantal dat nog nooit zo hoog is geweest. Ze staan bloot aan honger, kou en trauma's en daarom vragen we jou om hulp.

Op deze speciale pagina voor onze Nieuwsbrief-lezers kun je een podcast luisteren waarin Geert Cappelaere vertelt over de situatie van kinderen in het Midden-Oosten. Ook zie je het interview wat onze ambassadeur Klaas van Kruistum had met Youd. Hij kwam op zijn vierde van Syrië naar Nederland en vertelt Klaas wat hij zich daarvan herinnert.

Geef een pakje, volg een pakje

Wil je gevluchte kinderen deze winter helpen met een mooi pakje? Geef dan nu! Het bijzondere is dat je kunt zien hoe je pakje bij kinderen aankomt.

Geef een pakje

Podcast: 'Het blijft niet bij Syrië'

Geert Cappelaere werkte jarenlang voor UNICEF in het Midden-Oosten. In deze speciale podcast legt hij uit wat de redenen zijn voor de enorme vraag naar hulpgeld. Spoiler: niet alleen Syrische kinderen zijn in nood.

Youd praat met Klaas over zijn vlucht

Youd (8) was nog maar een kleuter toen hij met zijn familie halsoverkop vertrok uit Syrië. Hij praat met Zapp Live presentator (en UNICEF Ambassadeur) Klaas van Kruistum over wat hij zich nog van zijn vlucht herinnert.