Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Steun met uw bedrijf

Heb je hart voor de rechten van kinderen en wil je graag met je bedrijf, stichting of privévermogen een verschil maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF de partner voor jou.

Wij werken samen met bedrijven van alle formaten, van grote multinationals tot small businesses, van nationale bedrijven tot private schenkers. Door met UNICEF samen te werken heb je de kans om op de manier die bij jou past verschil te maken. Van een jaarlijkse donatie tot gezamenlijke innovatietrajecten, van personeelsacties tot structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom.

Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben dezelfde rechten. Deze kinderrechten zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. In opdracht van de Verenigde Naties ziet UNICEF erop toe dat regeringen het Kinderrechtenverdrag respecteren en nakomen. Dat doen we wereldwijd, dus ook in Nederland.

Wist je dat je op vele manier betrokken kan zijn?

 • Zet je medewerkers in met geef-een-dag
 • Bundel jouw expertise met UNICEF in het veld, zoals Philips
 • Vast donatiebedrag voor een zelfgekozen doel als UNICEF Business Buddie
 • Heb jij een ander idee hoe je betrokken wilt zijn, dan gaan we graag met je in gesprek (link naar contact janneke)
2,1
mljn

is door ING gedoneerd voor kleuteronderwijs

2400
kleuters

krijgen dankzij ING goed onderwijs

60
kleuterlokalen

zijn dankzij ING gebouwd

110
leerkrachten

kregen dankzij ING een opleiding

Verhaal van een global account. Lees verder (link naar pagina global accounts)

Philips Foundation zet innovatieafdeling in voor een structurele verbetering van het leven van ieder kind

Gezamenlijk, als échte partners, werken aan een structurele verbetering van het leven van ieder kind. Waarom doe je dat als bedrijf en hoe integreer je de samenwerking met UNICEF in je bedrijfsstrategie? 

Margot Cooijmans, Director Philips Foundation, licht in dit interview toe waarom de Philips Foundation voor UNICEF kiest en hoe het partnership in het teken staat van innovatie. 

Lees verder om te zien met welke internationale bedrijven we nog meer samenwerken voor kinderrechten wereldwijd.

Verhaal national accounts.

  Djoser en UNICEF voor kinderen Myanmar

  Mede dankzij de steun van Djoser werkt UNICEF aan goed onderwijs voor alle kinderen in Myanmar. Dit is waarvoor we ons samen vol overtuiging inzetten:

  • Het Back to School-programma voor kinderen die getroffen zijn door rampen en conflict, en voor kinderen die niet naar school gaan omdat ze moeten werken. 
  • ‘Peacebuilding education’ voor het versterken van de sociale samenhang tussen de verschillende etnische groepen binnen de samenleving. Ook is er voorlichting over landmijnen, en krijgen zij les in life-skills.
  • Onderwijs van goede kwaliteit voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. We betrekken leraren, leerlingen en ouders bij het ontwikkelen van gelijke onderwijskansen.

  Lees verder

  “Ik kan als ondernemer bijdragen aan goed onderwijs voor kinderen wereldwijd. Met een heleboel ondernemers, een klas vol betrokken Hagenaars, kunnen we een nog groter verschil maken!” Kim Schofaerts, voorzitter MKB Den Haag 

   Haagse ondernemers samen in de klas voor onderwijs voor ieder kind

   Veel Haagse ondernemers en bedrijven zetten zich graag in voor een ander. Als klasgenoot van UNICEF Klas 070...

   • geef je een zinvolle invulling aan je sociaal ondernemerschap of MVO-beleid
   • verbind je jouw bedrijf aan het merk en de waarden van UNICEF en de gemeente Den Haag en kun je dit ook zichtbaar inzetten (denk aan logo, social media)
   • maak je deel uit van een netwerk gelijkgestemde betrokken Hagenaars
   • draag je bij aan de doelen binnen het Den Haag voor UNICEF partnership om ieder kind, in Den Haag en wereldwijd, kind te laten zijn
   • deel je je kennis en expertise met UNICEF en andere klasgenoten en zien we je terug op exclusieve Klas 070 netwerkbijeenkomsten

   Wil jij je als ondernemers ook samen met UNICEF inzetten voor kinderrecten wereldwijd? Word dan UNICEF Business Buddie!

   Hier komt een stukje tekst van Afke, waarmee ze bedrijven uitlegd dat je met losse acties mee kan doen zoals geef een dag, world childrens day en de wintercampagne. Met een link naar een pagina waar al deze opties op vermeld zijn.

   Kidus Asfaw, Partnerships Manager, Office of Innovation, UNICEF New York

   “De snel veranderende wereld met steeds weer nieuwe technologische ontwikkelingen en innovaties biedt bijzondere kansen voor een beter leven voor kinderen”

   Kidus Asfaw, Partnerships Manager, Office of Innovation, UNICEF New York

   Contact

   Wil je graag contact over hoe je als bedrijf bij kunt dragen aan kinderrechten wereldwijd?

   Joliene Heimgartner

   Partnerships

   businessbuddies@unicef.nl

   +31 (0)6 2121 4267