Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Rift Valley Marathon 2019

Rift Valley Marathon 2019

De Rift Valley Marathon 2019 wordt dit jaar niet georganiseerd door UNICEF maar door de Lornah Kiplagat Foundation. Uiteraard leven we mee, en kijken we of we een volgende keer weer kunnen participeren.

Waarom organiseert UNICEF dit jaar de Rift Valley Marathon niet?

UNICEF Nederland heeft besloten de Rift Valley Marathon dit jaar niet te organiseren. De verwachte inschrijvingen bleven helaas achter bij de doelstelling. Walther Hesselink van UNICEF Nederland: 'Ons doel is altijd zoveel mogelijk hulp te bieden aan kwetsbare kinderen. We moeten daarom steeds kiezen voor de meest effectieve manier om fondsen te werven. De Rift Valley Marathon hoort daar dit jaar niet bij. Maar wie weet in de toekomst...'

De laatste loodjes van Suzanne tijdens de Rift Valley Marathon Experience

Terugblik op de Rift Valley Marathon Experience 2018

In mei 2018 was de eerste editie van de Rift Valley Marathon Experience. Walther Hesselink van UNICEF en deelnemer Suzanne Wartenbergh blikken terug. Een verhaal vol cliffhangers, sterke verhalen en emotionele momenten (15 minuten)!
Luister naar de podcast

Suzanne schreef er ook een prachtig blog over.
Lees hier haar Kenia-avonturen.

Deelnemers Marit en Mariska genoten van het schoolbezoek

160.000 euro opgehaald!

De 26 deelnemers van de eerste editie in mei genoten van de marathon in de bakermat van het hardlopen, waarbij de route speciaal voor hen was uitgezet. Loodzwaar was het, dat wel! Op hoogte, warm, veel klimmen, modder en eindeloos onverharde paden. Maar niets was hen te veel voor de kinderen in Kenia. In totaal haalden zij ruim 160.000 euro op aan sponsorgeld. Zo kan UNICEF samen met Football for Water minimaal op 10 basisscholen zorgen voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en voorlichting geven over hygiëne.