Valentijnsviering in het Sofia Kinderziekenhuis

17 februari 2017 - Erasmus MC Sofia Kinderziekenhuis te Rotterdam

Afgelopen week was het zover: voor de tweede keer werd Valentijnsdag feestelijk ingeluid in het Sofia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Dit keer geen springkussen in de grote hal zoals in 2015, maar een enorme knutseltafel in diens plaats. En die bleek net als zijn voorganger een groot succes te zijn.

“Niet alleen leuk om in een boek te doen, maar ook om op te hangen”

merkte één van de kinderen slim op

Vanaf 1 uur werden de kinderen die in het ziekenhuis lagen evenals de aanwezige vriendjes, vriendinnetjes, broertjes én zusjes begroet door de grote UNICEF-knuffel: Oenny. De tafel vol knutselspullen die voor hen klaarstond zat binnen 'no time' helemaal vol met enthousiaste kids, die niet alleen heel creatief waren, maar ook inventief, zo bleek. De ene na de andere Valentijnskaart kwam voorbij, telkens in weer een andere uitvoering dan de vorige. En dat alles terwijl de meest uiteenlopende gesprekken werden gevoerd.

Een andere activiteit waarbij de kinderen hun fantasievolle ideeën kwijt konden was het borduren van unicefblauwe bladwijzers. Dit met dank aan basisschool de Groeiplaneet die met alle plezier borduurkarton aan ons meegaf om te gebruiken voor de activiteiten. “Niet alleen leuk om in een boek te doen, maar ook om op te hangen”, merkte één van de kinderen slim op. Bijvoorbeeld om de kamer van het zieke broertje mee te versieren.

En dat was lang niet alles: halverwege de middag deed Sofia Kinder TV, georganiseerd vanuit het ziekenhuis zelf, live verslag van de activiteiten. De twee vrolijke presentatrices genaamd Anneloes en Danielle, vroegen de kinderen aan tafel naar de grote liefdes in hun leven en praatten met hen over de creaties die aan hun neus voorbijtrokken. Tijdens de uitzending vond ook nog een heuse kinderbingo plaats, waarbij uiteindelijk alle kinderen als winnaar uit de bus naar voren kwamen. De uitzending werd direct uitgezonden op de tv’s in de kamers van de zieken. Zo konden ook de kinderen die helaas hun bed niet uit konden komen meekrijgen wat er allemaal in de hal gebeurde en deelnemen aan de bingo die plaatsvond. Ook kwam Oenny nog gezellig bij hen op bezoek.

Benieuwd naar meer foto's? Die vind je op de facebook pagina van UNICEF team Rotterdam

Img 2123