Terugkoppeling UNICEF-dag Montessorischool

13 juli 2017 - Castricum

Op 3 juli 2017 heeft UNICEF een bezoek gebracht aan de Montessorischool in Castricum. Reden van het bezoek was om de school in het zonnetje te zetten.

42 Jaar voor UNICEF!

De school zet zich namelijk al 42 jaar in voor UNICEF. De school, leerlingen en ouders hebben ook dit jaar weer een UNICEF-dag georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerende, feestelijke traditie op de Montessorischool die met een UNICEF-sponsorloop begint. Vervolgens is het feest in de school met de UNICEF-markt, de UNICEF-boekenkraam en de UNICEF-theetuin.

Groot enthousiasme

“De UNICEF-dag is inmiddels op onze school een begrip, waar de kinderen naar uitkijken. Dat ze op deze manier leeftijdgenoten over de hele wereld kunnen helpen die minder bedeeld zijn, spreekt hen erg aan”. Aldus de schooldirecteur, Emé Jonkman, die zich net als de leerlingen met zeer veel enthousiasme inzet.

Bakken, knutselen en lopen

De leerlingen hebben cakes gebakken, zelfgemaakte spullen verkocht en natuurlijk veel rondjes gelopen om de inzameling tot een succes te maken. Iedere leerling heeft daardoor zijn of haar talenten optimaal kunnen inzetten om UNICEF te steunen. Ook dit jaar hebben de ouders, opa’s, oma’s, buren en vrienden van de leerlingen ruimhartig gesponsord en het evenement op de school bijgewoond. De opbrengst van dit jaar is hoger dan vorig jaar en bedraagt maar liefst € 7.037,42! De gehele opbrengst komt ten goede aan UNICEF en zal worden besteed aan projecten tegen kinderarbeid.