Terugblik Kinderrechtenfestival Rotterdam 2017

27 november 2017 - SS Rotterdam

Ter ere van de internationale dag van de rechten van het kind op maandag 20 november, organiseerde UNICEF Rotterdam in samenwerking met Thuis Op Straat Rotterdam op zondag 19 november een gratis toegankelijk kinderrechtenfestival op de SS Rotterdam. Het was een groot succes! Ruim 200 kinderen waren van de partij.

Feestelijke opening
Om 13:00 opende wethouder van onderwijs, jeugd en zorg Sven de Langen het festival samen met het kinderkoor van ZangExpress met een lied en een yell.

Tal van activiteiten
Alle kinderen konden vervolgens de hele dag door deelnemen aan allerlei activiteiten. Deze waren georganiseerd in samenwerking met verschillende partners, waaronder Rotterdam Sportsupport, Kinderzwerfboek regio Rotterdam en De Kindertelefoon. Zo konden kinderen in de EHBO-hoek leren hoe ze zelf een wond moesten verbinden of het in de schaakhoek opnemen tegen elkaar of een begeleider. Er was een kinderrechtenbingo, een kinderrechten-wenslijn en schminkhoek, een hoek met zwerfboeken waar kinderen een boekje mochten uitzoeken en verschillende knutselactiviteiten waar de kinderen de mooiste creaties in elkaar toverden.

Een grote kinderrechtenshow
Halverwege de middag verzamelden alle kinderen zich in de podiumzaal om daar te kijken naar optredens van onder meer The Boo Boyz, Circus Rotjeknor en dansschool SKVR. De verschillende acts werden afgewisseld met 'petje-op-petje-af' kinderrechtenquizvragen en educatieve filmpjes, waaronder deze.

Doel
Alle activiteiten en optredens stonden in het teken van kinderrechten. Op die manier wilden wij de kinderen een leuke middag bezorgen en hen tegelijkertijd meer leren over (het belang van) kinderrechten, en bewust maken van het feit dat die rechten niet altijd en overal vanzelfsprekend zijn.

We kijken met plezier terug op een zeer geslaagde middag! Blik mee terug door de foto's te bekijken.