Programmeren voor Kinderrechten

19 november 2017 - HNK, Vasteland 78, Rotterdam

Bied jij ons een helpende hand? Kinderen tussen de 7 en 17 jaar gaan gamen en zelf een computerspel maken. Lees hieronder wat we gaan doen en meld je aan om te helpen.

GEZOCHT: helpende handen van 13.00 - 17.00 uurAanmelden kan via: rotterdam4unicef@gmail.com

GEZOCHT: helpende handen van 13.00 - 17.00 uur
Aanmelden kan via: rotterdam4unicef@gmail.com

GEZOCHT: helpende handen van 13.00 - 17.00 uur
Aanmelden kan via: rotterdam4unicef@gmail.com

Reden voor een feestje!

Op 20 november bestaat het VN-kinderrechtenverdrag precies 28 jaar. Reden genoeg voor een feestje dus! UNICEF Rotterdam haalt ook dit jaar alles uit de kast om wat leuks te organiseren. Ditmaal pakken we groots uit met een heus kinderrechtenfestival. Daar wil jij toch ook bij zijn? Onderdeel van het festival is een middag programmeren, georganiseerd in samenwerking met non-profitorganisatie CoderDojo.

Eigen Kinderrechtenspel

Kinderen van 7 tot 17 jaar kunnen zich op zondag 19 november in teams uitleven tijdens het bedenken en leren maken van hun eigen kinderrechtenspel. Zo wordt én het recht op onderwijs in het zonnetje gezet, én leer je meer over welke rechten van het kind nu precies in het kinderrechtenverdrag opgenomen zijn. Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan nu in!
Het evenement is helemaal gratis, maar wees er snel bij want vol is vol.

Programmeer je eigen kinderrechtengame.

  • Wanneer: Zondag 19 november 2017 van 13:00-17:00 uur 
  • Waar: HNK, Vasteland 78, 3011 BN Rotterdam
  • Voor wie: Kinderen van 7 t/m 17 jaar
  • Wat kost het: Niets!
     

CoderDojo

De vrijwilligers van CoderDojo zetten zich in voor gratis sessies waarin kinderen en jongeren tussen de 5 en 17 jaar meer kunnen leren over onder andere programmeren en het zelf ontwikkelen van apps, websites, programma’s en games. Op een leuke en toegankelijke manier kunnen kinderen die hierin geïnteresseerd zijn zo gemakkelijk meer leren over van alles dat met programmeren te maken heeft. Wil je meer weten over CoderDojo? Neem dan een kijkje op hun site.

Interesse voor de helpende handen?

Hier aanmelden