Eerste Haagse Bosloop

12 juni 2017 - Haagse Bos

Deze speciale sponsorloop is de finale van het loopseizoen van het schooljaar 2016-2017. Op deze dag wordt bekend gemaakt wat de opbrengst is van álle Lopen bij elkaar.

Warming-up door Nicolette van Dam

In samenwerking met het Haagse vrijwilligersteam zal eenmalig de Haagse Bosloop plaatsvinden: op 12 juni - de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Aan de loop doen vier bassischolen mee, met een totaal van 264 leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8. Niemand minder dan UNICEF ambassadeur Nicolette van Dam opent de loop door te vertellen waar de kinderen voor lopen en op ludieke wijze zal het totaalbedrag bekendgemaakt worden. Daarnaast zal zij bij aanvang van het evenement een kleine warming-up geven waar kinderarbeid in is verwerkt.

Klaar voor de start.....

Om 10.15 uur zal de loop vervolgens starten. Wanneer de kinderen moe zijn bestaat er de mogelijkheid om of Nicolette of een van de aanwezigen UNICEF-hardlopers een rondje voor hen te laten lopen. Ook kunnen de kinderen, wanneer ze niet aan het lopen zijn, een boodschap op een papieren T-shirts achterlaten en deze aan de waslijn hangen. Deze boodschap zal gaan over kinderarbeid in de textielsector.

Kinderschoenen loop cmyk vrij