Charity Kunstveiling Audrey Hepburn bij de Hofvijver voor UNICEF

26 mei 2017 - Korte Vijverberg 2, Den Haag (naast het Mauritshuis).

Hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door het werk en leven van Audrey Hepburn. Op vrijdag 26 mei organiseert UNICEF Den Haag en omstreken in samenwerking met Victor Laurentius Gallery een charity kunstveiling met het thema Audrey Hepburn.

De kunstvoorwerpen worden vanaf 20 mei getoond in de grote zaal van Victor Laurentius Gallery aan de Korte Vijverberg 2, Den Haag (naast het Mauritshuis).

Openingstijden

De openingstijden van Victor Laurentius Gallery zijn dinsdag tot en met zondag van 13.00 uur – 17.00 uur. Stapt u gerust even binnen om de kunstwerken te komen bewonderen.

Veiling

De veiling zal plaatsvinden op vrijdag 26 mei tussen 17.15 uur en 18.15 uur met aansluitend een borrel. Entree is gratis.

Wie was Audrey Hepburn

Audrey Hepburn Audrey Hepburn was een van de beroemdste actrices uit de 20ste eeuw. Geboren als dochter van de Britse bankier Joseph Anthony Ruston en de Nederlandse Ella barones van Heemstra. Haar vader veranderde zijn achternaam later in Hepburn-Ruston. Hepburn wordt gezien als een wereldberoemd stijlicoon, mede dankzij de kleding van de Franse couturier Hubert de Givenchy. Hij zag Hepburn als zijn muze en ontwierp verschillende wereldberoemde jurken. Daarnaast promootte Hepburn de parfums van Givenchy. Zij was de eerste wereldberoemde filmster die haar naam aan parfum verbond zonder zich hiervoor te laten betalen.

Audrey en UNICEF

Audrey Hepburn was mooi van buiten en van binnen. Ze heeft zich jarenlang ingezet als goodwill ambassadeur voor UNICEF. Ze sprak met verschillende politici, hielp UNICEF met fondswerving en reisde de hele wereld af met maar een doel, zich inzetten voor kinderrechten. Dankzij haar Nederlandse roots, was Audrey destijds bijzonder geroerd door de gedichten en teksten van Paul van Vliet. Dit resulteerde in een officieel verzoek van haar aan Paul om Ambassadeur van UNICEF NederLand te worden in 1992. Een verzoek waar Paul van Vliet met hart en ziel gevolg aan gegeven heeft, tot op de dag van vandaag. Tijdens de veiling zal een originele gesigneerde foto door Paul van Vliet van dit moment geveild worden. De opbrengst van deze foto gaat volledig naar UNICEF.