Bescherm de Syrische kinderen tegen de kou!

10 februari 2017 - Maasbree

Ik had een idee en ging aan de slag. Bescherm de Syrische kinderen tegen de kou. Ik had het idee om appelflappen te maken en bananenflappen te maken en appelflappen met rozijntjes en niet te vergeten de babbelflappen.  

Ik had een idee en ging aan de slag. Bescherm de Syrische kinderen tegen de kou. Ik had het idee om appelflappen te maken en bananenflappen te maken en appelflappen met rozijntjes en niet te vergeten de babbelflappen (babbel- flappen zijn flappen met appel en bananen in één: lekker!!)  en zandkoekjes. (Maar niet letterlijk zandkoekjes van zand.)Al dit lekkers wilde ik gaan verkopen voor een goed doel: voor Unicef. Ik had al naar mevrouw Wijnen ( van Unicef Peel en Maas) gebeld om haar te vragen voor welk doel ik dit zou kunnen doen.  Ze zei: “Voor de kinderen in Syrië. Daar is het nu oorlog en daar is het nu heel erg koud.” En zo kwam ik dus op het idee om samen met mijn vriendin Myrthe aan de slag te gaan voor de actie: BESCHERM DE SYRISCHE KINDEREN TEGEN DE KOU! 

Meer informatie

We waren bij mij thuis om de flappen te bakken en de zandkoekjes. Met mijn vriendin was ik maandag al naar de winkel geweest om alle ingrediënten te kopen. Dat was makkelijk. En de prijslijst had ik ook al gemaakt.

Maar op woensdag begon het harde werk: het bakken. Het was super leuk! Eerst de oven voorverwarmen en alles klaarzetten.

Toen de appelflappen in de oven gingen toen begon de keuken lekker te ruiken. En nog een rondje appelflappen… Het begon nog lekkerder te ruiken in de keuken. Toen gingen we de appelflappen verkopen door heel ons dorp.

Al snel hadden we 10 flappen verkocht. We hadden tijdens het bakken van de appelflappen alvast het deeg gemaakt voor de zandkoekjes. De bananenflappen en de babbelflappen waren onder het verkopen al in de oven geweest en we hadden zelfs al een bestelling van een mevrouw! Het was super leuk. Uiteindelijk waren we klaar en toen moest mijn vriendin naar huis jammer genoeg. De koekjes hadden we nog niet kunnen verkopen. Ze waren nog te warm om te verkopen.

Toen ze niet meer zo warm waren ben ik nog een rondje gelopen. Ik heb er nog een paar verkocht en ik had er uiteindelijk nog een paar over. Ik had nog een zakje met koekjes verkocht aan de meester, dat was een succes. Ik heb al het geld geteld en het was best veel: €22,50!!! Veel meer dan ik had gedacht.

Het project is nu afgelopen. Het was echt super leuk om te doen. Misschien ben je nu ook op een idee gekomen om in actie te komen. Bescherm de Syrische kinderen tegen de kou!