Healthy food, healthy kids

Benin

Benin is een land in West-Afrika. Het is ruim twee keer zo groot als Nederland en heeft bijna tien miljoen inwoners. Het is een arm land waar meer dan de helft van de bevolking moet rondkomen van minder dan één dollar per dag. Ondervoeding bij jonge kinderen is een groot probleem. UNICEF zet zich in ondervoeding te voorkomen en behandelen.

Veel jonge kinderen zijn ondervoed in Benin.

Veel jonge kinderen zijn ondervoed in Benin.

Gezonde voeding

Dit betekent ook aandacht voor gezonde voeding, omdat de gezondheid en ontwikkeling van kinderen wordt beïnvloed door het eten dat ze krijgen. Helaas is de voedingssituatie van kinderen in Benin slecht, een derde van alle kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed. Dit probleem is met name groot in de noordelijke regio’s. Alhoewel dit cijfer de laatste jaren omlaag is gegaan, moet er nog meer gebeuren.

Voornamelijk jonge kinderen lopen permanente schade op als zij gedurende meerdere jaren niet gevarieerd, gezond en genoeg te eten krijgen. Deze kinderen zullen zich mentaal en fysiek niet goed kunnen ontwikkelen. Reden genoeg voor UNICEF om zich in te blijven zetten voor betere voeding van zwangere moeders, baby’s en jonge kinderen.

Een meisje speelt met haar knuffeldier.

Wat doet UNICEF in Benin?

UNICEF Benin zorgt ervoor dat de situatie van jonge kinderen en moeders wordt verbeterd, door middel van goede gezondheidszorg, gezonde voeding en schoon water. Het doel is om kinderen een gezonde start te geven, zodat zij later weer op een juiste manier voor hún kinderen kunnen zorgen. Eén van de prioriteiten is voeding. Gezonde voeding legt de basis voor een gezonde toekomst, vandaar dat het programma “Healthy Food, Healthy Kids” heet.

Wat willen we bereiken?      

  • Capaciteit bij zorgverleners ontwikkelen om de groei en ontwikkeling van kinderen goed te kunnen monitoren.
  • Therapeutische voeding en behandeling voor kinderen die acuut of chronisch ondervoed zijn.
  • Bewustwording en gedragsverandering bij de doelgroep, die bestaat uit zorgverleners en moeders.
  • Zorgen dat klinieken steeds voorzien zijn van micronutriënten en therapeutische voeding (Plumpy’Nut), waarbij het bevoorradingsysteem goed georganiseerd wordt door lokale organisaties.
  • Betere integratie van voedingsprogramma’s met andere onderdelen van de basisgezondheidszorg, zoals consultatiebureaus, hygiëneprogramma’s en kinderbijslag programma's.
  • Extra focus op meer en exclusieve borstvoeding, het tegengaan van bloedarmoede, stimulering van divers en voedingsrijk dieet en het behandelen van chronische en acute ondervoeding.
  • Het programma draait in 19 districten en 530 gezondheidscentra.

Help kinderen in Benin groot worden met gezonde voeding

Doneer nu

Gerelateerd aan dit onderwerp