UNICEF Nederland trots op resultaat in 2018

25 april 2019

DEN HAAG - UNICEF Nederland heeft in 2018 hard gewerkt om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen te helpen. Dankzij de steun van donateurs, bedrijven en overheden haalden we 68,3 miljoen euro op. Daarmee konden we veel doen, zoals noodvoedsel geven aan kinderen in Jemen, onderwijs realiseren voor Syrische kinderen en kinderen op Sulawesi helpen die hun familie kwijt waren door de tsunami. In Nederland organiseerden we onder meer activiteiten voor kinderen in asielzoekerscentra en begonnen met ons onderzoek naar het welzijn van jongeren. Dat staat in het jaarverslag van UNICEF Nederland over 2018.

Twee jongetjes in een vluchtelingenkamp voor Rohingya in Bangladesh spelen met een vlieger. 

UNICEF hielp in 2018 vele kinderen, waaronder Rohingya vluchtelingen in Bangladesh. 

UNICEF hielp in 2018 vele kinderen, waaronder Rohingya vluchtelingen in Bangladesh. 

‘Terugkijkend op 2018 ben ik er trots op hoe we er in zijn geslaagd de naleving van kinderrechten te verbeteren in de wereld. Zowel met concrete, levensreddende hulp voor kwetsbare kinderen, als door structurele verbetering van zorg voor kinderen, in Nederland en daarbuiten’, zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland. ‘In 2019 willen we nog veel duidelijker laten zien waar UNICEF voor staat: voor kinderrechten. We willen nog meer bereiken voor kinderen.’

In 2018 werkte UNICEF in Nederland aan betere naleving van kinderrechten, door op te komen voor kinderen in asielzoekerscentra en door extra hulp voor kinderen in Caribische delen van Nederland. Kinderen op Sint Maarten kregen coaching om emoties beter te verwerken, nodig in de nasleep van orkaan Irma. Ook werkten experts van UNICEF samen met scholen en de overheid aan meer veiligheid voor kinderen na een ramp.

UNICEF Nederland sloot het jaar af met de steun van 337.000 donateurs, 2.400 vrijwilligers en 80 bedrijven. Een bijzondere vermelding verdient de Nationale Postcode Loterij, die opnieuw 13,5 miljoen euro bijdroeg aan ons werk en bovendien 1,5 miljoen euro extra gaf voor uitbreiding van het enige kinderziekenhuis in de Centraal-Afrikaanse Republiek. UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerking met bedrijven. Naast financiële bijdragen is ook de inzet van de kennis en expertise van bedrijven zeer waardevol. Met DSM werken we samen om ondervoeding tegen te gaan. In 2018 bereikten we samen 1 miljoen ondervoede kinderen in Nigeria.

Het jaarverslag is te vinden op www.unicef.nl/jaarverslag