Muzikale scholieren gezocht voor UNICEF Talent Battle

12 mei 2015

Opnieuw organiseert UNICEF Nederland de UNICEF Talent Battle: een talentenjacht voor muziekformaties en bands van middelbare scholen die met hun talent geld ophalen en aandacht vragen voor UNICEF en kinderrechten . “Het is leuk om mee te doen en je zorgt ook nog voor aandacht en hulp voor kinderen wereldwijd die het minder goed hebben”, zegt een enthousiaste zangeres Kim Toemeungte (15) van de band Exit die vorig jaar won. Inschrijven kan tot en met 5 oktober 2015 via www.unicef.nl/talentbattle

Door deel te nemen aan de talentenjacht steunen muzikale scholieren UNICEF en maken ze kans op exclusieve podiumtijd op poppodia, muziekprijzen én de UNICEF Talent Battle award. Elke middelbare schoolband, act of –formatie kan meedoen. Na de online stemronde gaan de tweeëndertig bands met de meeste stemmen door naar de live voorrondes. Zij spelen in poppodium Bitterzoet in Amsterdam, Ekko in Utrecht, Paard van Troje in Den Haag of PopEi in Eindhoven. De negen beste bands gaan door naar de grote benefietfinale op 28 november in Den Haag. De opbrengst ervan gaat volledig naar de kinderrechtenorganisatie. De winnende band ontvangt de UNICEF Talent Battle Award én een muzikaal prijzenpakket.

“In Nederland kan je jezelf zijn. Je kan je eigen godsdienst kiezen, een leuke studie kiezen. In andere landen kunnen kinderen en vaak ook meisjes niet zijn wie ze willen zijn. En daar moet aandacht voor komen”, vertelt Toemeungte van de band Exit uit Hengelo. “Het blijft een wedstrijd, maar het is een leuke wedstrijd met een gezamenlijk doel. Wie er ook wint, het is goed want je haalt geld op en vraagt aandacht voor kinderen wereldwijd! ”