Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Wij staan voor kinderrechten

Wij staan voor kinderrechten

Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. 

Sterker nog: daar hebben alle kinderen recht op. 

Kinderrecht | art. #1/54: het recht om kind te zijn. 

Alle landen van de wereld hebben die rechten samen vastgelegd, in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. En toch worden die rechten nog wereldwijd geschonden.

Daarom zijn wij er. Wij zijn UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. 

Wij zorgen voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs.

Wij zijn als eerste ter plekke en vertrekken als laatste. Dankzij jou en onze partners helpen we meer kinderen dan wie ook ter wereld. 

Wij staan voor kinderrechten. 

Wij staan voor kinderrechten. Jij ook? Deel dan deze video en help mee elk kind te geven waar het recht op heeft: gewoon kind te kunnen zijn.

Deel deze video

Naijah, het vrolijke meisje in de spot, is zes jaar en staat voor ons symbool voor alle kinderen in de wereld. Hoe hun leven er ook uitziet, wat er ook gebeurt: ze hebben het recht om gewoon kind te kunnen zijn.

Naijah speelt de hoofdrol in de nieuwe spot van UNICEF.

Meer over kinderrechten

Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben dezelfde rechten. Deze kinderrechten zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. In opdracht van de Verenigde Naties ziet UNICEF erop toe dat regeringen het Kinderrechtenverdrag respecteren en nakomen. Dat doen we wereldwijd, dus ook in Nederland. Lees meer over kinderrechten.

Gerelateerd aan dit onderwerp