Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2016

Het goede nieuws over 2016: we hebben veel bereikt voor extra kwetsbare kinderen over de hele wereld - dankzij de steun van héél veel particulieren, bedrijven en fondsen. Hun betrokkenheid was hartverwarmend.

Helaas was er in 2016 ook veel slecht nieuws voor kinderen. Wereldwijd zijn 50 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlogs- en ander geweld. Droogte en conflicten verergerden honger en ondervoeding. En bij uitstek schrijnend is de situatie van miljoenen kinderen in Syrië die al meer dan zes jaar lijden onder een oorlog die steeds uitzichtlozer en wreder wordt. Voor deze kinderen is de steun van UNICEF vaak hun enige houvast. Wij laten hen niet in de steek.

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

“Niets is zo bepalend voor de toekomst van een land als investeren in een nieuwe generatie”

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland
26,5
miljoen

kinderen in oost- en zuidelijk Afrika lijden honger

Weersverschijnsel El Nino zorgt in het zuiden en oosten van Afrika voor extreme droogte. Er zijn enorme tekorten aan water en voedsel. Naar schatting 26,5 miljoen kinderen in de regio hebben dringend hulp nodig. Ruim een miljoen kinderen zijn in levensgevaar.

69
miljoen

euro opbrengsten

Vooral door onverwacht hoge opbrengsten uit eenmalige giften en nalatenschappen hebben wij met een totaal van 69 miljoen euro 6% meer fondsen kunnen werven dan verwacht.

352
duizend

donateurs steunen UNICEF structureel

In 2016 wilden wij het aantal vaste donateurschappen op peil houden. Met 352.000 donateurs, waaronder 36.000 nieuwe, is dat vrijwel gelukt.

3,2
miljoen

Syrische kinderen kregen leermaterialen

Onderwijs geeft perspectief, ontspanning en structuur. Het aantal Syrische kinderen dat niet naar school gaat is afgenomen van 2,12 miljoen naar 1,75 miljoen. In Syrië en de buurlanden kregen in totaal 3,2 miljoen Syrische kinderen leermaterialen.

Waardecreatiemodel 2016 transparant

Download hier het Jaarverslag van UNICEF 2016

Download PDF